Cortana se dostane i na iOS a Android

28

Každá ze tří velkých platforem má svého osobního chytrého asistenta, který vám může pomoci s mnoha věcmi. Žádný z nich ale není multiplatformní. To by se však mělo změnit, protože Cortana se má časem dostat i na Android i iOS.

Cortana

TIP: Podívejte se, jak umí Cortana spolupracovat s Office

Cortana na operačním systému Windows Phone existuje již nějakou dobu a s příchodem Windows 10 se dostane i na naše stolní počítače. Tento chytrý pomocník se ale jako první ze tří největších asistentů dostane i na konkurenční platformy, což potvrdili lidé, kteří s pracují s Cortanou v blízkém kontaktu. Podle Satya Nadella tak Microsoft chce zaujmout svými produkty i na konkurenčních přístrojích. Kdy se toho dočkáme, není známo, ale doufejme, že uvedení Cortany na konkurenční systémy Microsoft stihne ještě letos.

Zdroje: reuters.com

Diskuze ke článku
David Novotný
David Novotný
Nechápu tuhle strategii. Kdyby prostě MS zrušil Office, OneNote, Outlook, popř. teď Cortanu a jiné jejich služby pro Android a iOS, možná by více lidí začalo uvažovat o WP. Takhle ten podíl bude jen klesat...
Sláva
Tak to už lidé budou mít další důvod nekupovat WP,když všechny devízy jako byly Nokia mapy a jsou onedrive,onenote a tedˇ cortana.Ale aby se Microsoft dohodl s googlem a představil ofi. youtube klienta to néé.
tomas
Mozno je to strategia. Daju na ine platformi vsetko co maju najlepsie aby si ludia zvikli na to, a potom mozno po roku ked bude wp dotiahnuty do konca vsetko stiahnu alebo obmedzia a ludia budu mat dovod prejst k microsoftu na w10.
Jiří Vojtěch
Jiří Vojtěch
Můj názor je ten, že po ochutnání dobrých Microsoftích aplikací, budou chtít i dokonalý systém... Taky sem měl RDP, OneDrive na Androidu, ale spokojený jsem až s WP... Telefon prostě funguje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze