Aktualizace na Windows 8.1 je ke stažení už nyní z Windows Store

Na dnešní den je plánováno vydání významné aktualizace současného operačního systému Windows 8 od Microsoftu. Dojde k povýšení na verzi 8.1, která přináší nespočet novinek. Jak a kdy aktualizovat?

Vydání aktualizace na Windows 8.1 Microsoft naplánoval na 18. října. Při pohledu do kalendáře zjistíte, že je to až zítra. Nicméně toto datum platí pro časovou zónu Pacifik a Nový Zéland. Pokud se tedy dobereme našeho středovevropského času, získáme 17. říjen 13:00. Čas je to samozřejmě přibližný a aktualizace se může objevit o nějakou chvíli později.

Čtěte také: Vychází oficiální klient Facebook pro Windows 8.1

Windows 8.1

Windows 8.1 přináší například tlačítko Start, které se po roční pauze do systému vrací. Funkci, kterou však mělo dlouhá léta až do Windows 7, mít však nebude. Pouze vás nyní rychle přepne do prostředí dlaždic. Dále přibudou také menší dlaždice či nejnovější Internet Explorer 11. Nově si také budete moci nastavit zapnutí přímo do desktop režimu a vyhnout se tak dlaždicím. Monitor nyní bude možné rozdělit nikoliv jen na dvě, ale na až 4 aplikace. Novinky se týkají také pozadí, které bude shodné na desktop ploše i pod dlaždicemi. Zejména se však dočkáme mnoha vylepšení v aplikacích. Zcela přepracovaný je e-mailový klient, aplikace z Windows Store se navíc mohou aktualizovat automaticky na pozadí a přibyly také nové možnosti pro editaci fotografií a nový editor videí nebo aplikace s recepty pro vaření. SkyDrive je nově integrováno do systému a zcela nový vzhled dostal také vyhledávač Bing.

Aktualizaci provedete snadno přes obchod Windows Store, kde se Windows 8.1 již objevil i českým uživatelům. K tomu je však zapotřebí mít nainstalované veškeré dřívější aktualizace systému Windows 8. Update je pro 64bitové systémy velký 3,6 GB, v případě 32bitových systémů jde o 2,8 GB.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
superuuuser
ajo ty vole já na to čekám do zejtra a už to tam je, tak díkes za info
riso
Ja uz to mam stiahnute a instalujem uz :)
nomad16
a Já na to prdím:-)
milan
uz taha ale pomaly to ide ,syn hovorí : tato budem na to pozerat ma 7r :-) asi to potlačí ,ACER ICONIA

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze