Máme seznam Lumií, které jako první dostanou Windows 10 Mobile

22

Poté, co tento týden Microsoft začal distribuovat nový operační systém Windows 10, hodlá napnout všechny síly i na dokončení jeho mobilní verze Windows 10 Mobile. Podle vyjádření představitele Microsoftu Antonyho Dohertyho by měl být hotový v listopadu. Má to však háček. Pro některé nejpopulárnější modely nebude v první vlně k dispozici.

Loni v listopadu Microsoft slíbil, že všechny současné Lumie běžící na Windows Phone 8 dostanou aktualizaci na Windows 10. Nicméně Microsoft nyní zveřejnil seznam modelů, které dostanou aktualizaci hned, jak bude k dispozici, a ve výčtu nejsou zdaleka všechny. Mezi ty šťastné patří Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930.

aktualizace na Windows 10 Mobile

Formulace je přitom poměrně nejasná, a není tak zcela jisté, jestli se jedná pouze o první vlnu aktualizací, nebo jestli jsou to jediné Lumie, které budou aktualizovány. Mluvčí Microsoftu nicméně uklidňuje, že se skutečně jedná pouze o počáteční seznam zařízení a ostatní telefony se systémem Windows Phone 8.1 s Lumia Denim se dočkají aktualizace v budoucnu. „To je prvotní seznam zařízení na trhu pro příjem aktualizace na systém Windows 10. Naší ambicí je, aby se systém Windows 10 dostal do všech Lumií s Lumia Denim, ale upozorňujeme, že se některé funkce budou lišit v závislosti na hardwaru,” uvádí se v tiskovém prohlášení.

V této první vlně chybí některé z nejpopulárnějších modelů, jako jsou Lumie 520, 530, 630 a 635. Většina z nich má přitom méně než 1 GB RAM a jsou zde i další hardwarová omezení, která znemožňují spuštění Windows 10 Mobile, jako například nedostatečná velikost interní paměti u Lumie 530. To se ale nedá říct o některých vyšších modelech, jako jsou Lumie 1520 a 730, které zde rovněž chybí, ačkoli mají podobné specifikace jako Lumie 930 a 735.

Zdroje: neowin.net, winbeta.org, microsoft.com

Diskuze ke článku
Pítrsan
Ha ha ha, L920 tehdejší vlajková loď a nic? Ok ok, tak pojdmě do bojkotu, kdo dá víc? Už ani kačka nazmar! F..k & s..k b...s!
Jakub_520
Dobrý den, kdy bude vyhlášení výherců soutěže o Microsoft Lumia 640 xl a ultra zlatá čísla od Sazka mobilu ? http://m.mobilenet.cz/soutez/lumia-640-xl
Michal
A kedy sa dostane tej 10tky teda aj na Lumie? Mám 735, je nejaký ofic dátum? :)
Martin P.
Vyloženě Lumia 4xx a 5xx nepomůže ani svěcená voda natož nový OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze