Jaké jsou nové Samsung Gear VR pro Galaxy S6? Živě z MWC

Po tiskové konferenci Samsungu jsme si mohli vyzkoušet nejen nové telefony Galaxy S6 a Galaxy S6 ege, ale také Gear VR pro zveřejněné vlajkové lodě. Ty především díky jemnějšímu displeji nabízí výrazně silnější zážitek z virtuální 3D reality, než na který jsme zvyklí již z tak jemného displeje, jako má Galaxy Note 4. Podívejte se na první dojmy přímo z MWC 2015.

Gear VR jsme si již mohli vyzkoušet společně se Samsungem Galaxy Note 4. Zážitek to sice nebyl špatný, ale obraz byl hrubý a celkový dojem do značné míry kazil. Nové Samsungy dávají Gear VR zcela nový rozměr. Již Samsung Galaxy Note 4 přišel s displejem, jehož jemnost činila 515 bodů na palec. Pokud ale na displej koukáte skutečně z blízka, jak je tomu u Gear VR, počítá se každý bod na palec a rozdíl mezi Galaxy Note 4 a Galaxy S6, která nabídne 576 ppi je propastný.

Samsung Gear VR s Galaxy S6 – první pohled z MWC 2015

TIP: Přečtěte si naše první první dojmy na Samsung Galaxy S6 a S6 edge

Gear VR se Samsungem Galaxy S6 jsme vyzkoušeli na letecké hře, kde bylo cílem sestřelit okolní letadla. Pohyb samotného letadla byl regulován pohybem hlavy a Samsung musíme pochválit za bleskurychlé reakce. Ty totiž napomáhají celkové věrnosti virtuální 3D reality. I když je displej Galaxy S6 extrémně jemný, rastr je stále pozorovatelný a nečekejte úžasný obraz. I tak je posun vpřed markantní.

Ke hře jsme použili také gamepad. Jeho ergonomie sice není nejlepší, ale k hraní her je určitě dobrým pomocníkem. Sami jsme jej použili ke střílení na ostatní letadla. Konkrétně v námi testované hře jsme využili pouze jedno tlačítko, ale najdou se i tituly, kde gamepad zaměstnáte více. Připomeňte, že samotné Gear VR je složeno ze dvou čoček a že displej telefonu se automaticky rozdělí na dvě části a speciálně upravená optika navodí virtuální 3D realitu.

Důležitá je samotná hratelnost, a ta je na vysoké úrovni. Rozlišení, respektive jemnost 3D virtuální reality by mohla být ještě na vyšší úrovni, ale už nyní se jedná o značný pokrok vpřed. Dostupnost ani cena Gear VR zatím není pro Českou republiku známá.

Samsung Gear VR a gamepad
Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Tohle nemá budoucnost, Samsung to má moc drahé k drahému telefonu, hardwarově je to příliš omezené, dva podporované telefony je úplně k ničemu. Snaží se jen přiživit na vlně VR a co nejvíc vydělat než bublina splaskne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze