Jak vypadá nové HTC Sense 4.0: podrobný videpohled

Podrobně jsme vyzkoušeli HTC Sense 4.0 na nových telefonech HTC One. Podívejte se, jak vypadá Sense na nejnovějším Androidu 4.0. Jak se změnila grafika, ovládací prvky či některé funkce? To se dozvíte z našeho videopohledu z MWC Barcelona.

Prostředí HTC Sense patří mezi nejznámější a nejoblíbenější nadstavby na operačním systému Android. Někteří prostředí vyčítají zbytečnou objemnost a rozsah, ale co se grafiky či nabídky widgetů týče, bude Sense mezi dalšími výrobci těžko hledat konkurenci. Zajímalo nás, jaké změny si HTC přichystalo v nejnovější verzi svého Sense 4.0, které jsme vyzkoušeli v Barceloně na vlajkové lodi pro rok 2012 – modelu HTC One X.

TIP: podívejte se na tenké HTC One S na videu

Pohotovostní obrazovky a obrovská nabídka widgetů

Grafika prošla odtučňovací kúrou a celé prostředí je lehčí a graficky již ne tak nabubřelé, jako v předchozích verzích. Při přecházení mezi jednotlivými obrazovkami si můžeme všimnout 3D efektu a potěšující je také již tradičně obrovská nabídka widgetů. Také grafika pro přidávání widgetů a práci s pohotovostními obrazovkami je zcela nová, stejně tak hlavní menu nebo vysouvací lišta.

TIP: podívejte se na video představení HTC One X

Chudá výsuvná lišta a pohled na nastavení a seznam aplikací

U té jsme se dočkali zklamání, protože již neobsahuje praktické zkratky pro ovládání datových funkcí. Graficky zajímavý je multitasking s 3D náhledy aplikací, které lze po vzoru WebOS nebo Blackberry OS ukončovat odhozením vzhůru. Na videu se můžete podívat i na to, jak se HTC vyrovnalo s absencí tlačítka kontextové nabídky pod displejem a jak se do kontextové nabídky či nastavení dostanete v aplikacích, které ještě pro Android 4.0 přizpůsobeny nebyly.

Fotografie, hudební přehrávač, čas a multitasking

Vyzkoušeli jsme také nový hudební přehrávač a zajímavě vypadá také zdařilá 3D animace zeměkoule v nové aplikaci hodin.

HTC Sense 4.0 – prohlídka novinek na HTC One X

Diskuze ke článku
Lumia 800
je mi líto, ale htc ztratilo jakoukoli snahu o zlepšení designu svých mobilů.
Vlastimil
Já ho chci. Asi váže neodolám a půjdu ho koupit :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze