Ohebné véčko „s kruhy“ od Huawei má oficiální datum představení

aktualizováno
Ohebné véčko „s kruhy“ od Huawei má oficiální datum představení
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon se odhalí v plné kráse 22. února
  • Očekávají se minimálně tři barevné varianty
  • Z vnější strany budou dva dominantní kruhy pro fotoaparáty a displej

Aktualizováno 19. 2. 2024

Že Huawei nezanevřel na ohebné smartphony dokazuje i nejnovější vzkaz, který se objevil na sociální síti Weibo. Zde výrobce láká na datum datum 22. února, což je shodou okolností stejné datum, kdy má být v Číně odhaleno také nové Xiaomi 14 Ultra. V případě značky Huawei bychom se měli dočkat nového ohebného véčka, jež má vnější straně hned dva kruhy – jeden jako fotomodul, v němž se bude ukrývat hned několik objektivů, druhý jako notifikační displej. Co se specifikací týče, jsou v tuto chvíli informace stále neúplné, diskutuje se však o nasazení čipsetu Kirin 9000S, relativně velké baterii a pochopitelně i nejnovějšího systému HarmonyOS 4.0.

Původní informace z 13. 2. 2024

Mobily s ohebným displejem se v současné době dělí na velké ve tvaru knížky a véčkové, které mají z vnější strany menší panel a hlavní displej o obvyklé úhlopříčce je ohnut uvnitř. Výsledkem toho je, že při nepoužívání je telefon příjemně malý. Čínský Huawei produkuje oba druhy ohebných zařízení, avšak za celý loňský rok žádné véčko nepředstavil. První a poslední mobily této konstrukce prezentoval v roce 2022, šlo o modely P50 Pocket a Pocket S. Na českém trhu se přitom objevil pouze první jmenovaný.

Možná podoba Huawei Pocket 2

Dle informací ze sociální sítě weibo.com se však chystá nový model s prozatímním názvem Huawei Pocket 2. Unikly tři obrázky, které zobrazují připravovanou novinku ve třech různých barevných variantách. Současně s tím můžeme vidět i vzhled obou venkovních stran, kdy je patrné, že se Huawei nechce vzdát poznávacího znamení v podobě dvou kruhových modulů. V jednom jsou hlavní fotoaparáty, tentokrát celkem tři, ve druhém pak venkovní displej.

Je patrné, že se Huawei nebude hnát za co největším displejem jako konkurence v podobě Samsungu Galaxy Z Flip5, Oppo Find N3 Flip nebo Motoroly Razr 40 Ultra. Naopak se bude držet stylového vzhledu a ponechá zřejmě jen zhruba 1" venkovní AMOLED panel pro zobrazování těch nejnutnějších informací. Menší venkovní displej by však mohl evokovat i o něco nižší cenu, a tím lepší dostupnost širšímu spektru uživatelů. Konkrétní výbava však v tuto chvíli není známa, což platí i o možném termínu představení.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
nevim, telefon co je diky svemu O.S. vlastne mimo cinu mrtvy nekoho zajima ? To je jak kdyby evropske automobilisty mely zajimat v cine uvadena auta na trh :o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze