Google zůstává i nadále v nových Nokiích Lumia (aktualizováno)

Od samotných počátků je u smartphonů s Windows Phone 8 pod tlačítkem s lupou napevno nastavený Bing. Vybrat si mezi Bingem a Googlem, který je v našich končinách použitelnější, však umožňoval alespoň Internet Explorer. Ačkoliv se zdálo, že to již nyní možné nebude, minimálně na evropských verzích Lumií si budete moci i nadále vybrat.

Aktualizováno 17. 7. 2014

Ukázalo se, že možnost nastavit jako výchozí vyhledávač v Internet Exploreru Google stále zůstala. Alespoň na evropských verzích Lumia 630 a Lumia 930, jako dokládá příspěvek níže. Nemusíte se tak spoléhat jen na v našich končinách méně kvalitní Bing.

Původní článek z 16. 7. 2014

Jaký tento krok bude mít efekt, a zda Microsoft nepočítá již v žádném budoucím smartphonu na své platformě nebo pouze u těch, které sám vyrábí, s jiným vyhledávačem než Bingem, není zatím jasné.

Nokia Lumia 630 & Lumia 930

Na jednu stranu Microsoft tlačí všemi způsoby Bing, ale tento krok se nemusí u uživatelů stejně jako u výrobců a operátorů setkat s příznivým ohlasem. Obzvlášť, když další operační systémy to umí. Google umožňuje v Androidu nastavit v Chromu jako výchozí vyhledávač kromě Googlu i Ask, Bing nebo Yahoo. Apple také nabízí v Safari pro iOS vybrat si mezi Googlem, Yahoo a Bingem. Možnost nastavit místo Bingu jiný vyhledávač dokonce Microsoft povolil u Windows Phone 7. V některých státech se po stisku tohoto tlačítka spustil alternativní vyhledávač, pro telefony z oficiální české distribuce to byl Seznam.cz.

TIP: Testujeme Nokia Lumia 930: podívejte se, jak fotí

Tato pro mnoho uživatelů nepříjemná novinka se nicméně netýká některých odemčených verzí Lumií 630/930 a zdá se, že touto změnou nebyly postiženy ani stávající modely, které již dostaly aktualizaci na nový Windows Phone 8.1. Nicméně naše redakční Nokia Lumia 930 možnost výběru neobsahuje, napevno je nastaven pouze Bing.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Jakub
Jedná sa len o chybu, ktorú Microsoft vyrieši.
satai
Jako by si MS mohl dovolit prudit zakazniky, protoze jich ma na rozdavani...
Jakub
Mě je to jedno. Stejně Bing spouštim jen kvůly těm obrázkům. Když něco hledám zapnu IE, google.cz a už píšu.
Lumia 630
Ja tam google mam

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze