Gametel gamepad: konečně konkurence pro Xperii Play? (video)

17

Společnost Gametel světu představila zajímavý kousek mobilního příslušenství určeného především pro hard-core hráče her. Jedná se o herní gamepad, který by měl být kompatibilní se skoro všemi smartphony s Android OS. Máme tady konečně alternativu k hernímu mobilu SE Xperia Play?

Švédská společnost s názvem Gametel se chystá vypustit nové příslušenství pro uživatele telefonů s OS Android. Jedná se o herní Bluetooth Gamepad, který umožní plnohodnotné hraní her namísto něpěkného upatlávání displeje vašeho smartphonu a neustálého zakrývání poloviny hry vlastními prsty. Jedná se o alternativu ke známému, a doposud na trhu jedninému plnohodnotnému zástupci herních telefonů, Sony Ericssonu Xperia Play s certifikací Play Station.

Sony Ericsson Xperia Play - oficiální fotografie

Test - Recenze Sony Ericsson Xperia PLAY: recenze herního krále

Nový herní ovladač od Gametelu ve své podstatě změní váš smartphone s Androidem na "kopii" herního Sony Ericssonu Xperia Play. Nezáleží přitom na značce. "Rozjedete" ho na každém novějším Androidu od HTC přes Samsung až po Sony Ericsson. Ovladač se může k zařízení připojit přes Bluetooth, a to do vzdálenosti až několik metrů. Lze je ale také díky svorce připojit k libovolnému zařízení s Androidem s obrazovkou až do rozměrů 4,2 palce.

Herní ovladač od Gametelu naživo

Gamepad bude fungovat s jakýmkoli telefonu s Androidem od verze 2.1 a vyšší, a to včetně Honeycombových tabletů. Po nákupu ovladače si uživatelé budou muset stáhnout ovládací aplikaci pro párování a spouštění her. Po spárování se Gametel automaticky připojí k přístroji vždy, když je zapnutý. Rozhodně zajímavě zní to, že majitelé telefonů, které disponují HDMI konektorem jako je například Motorola RAZR mohou připojit k TV, a užít si tak hraní opravdu naplno.

Video

Při uvedení Gamepadu na trh, které se očekává ještě před vánoci, by mělo být dostupno cca 50 titulů optimalizovaných pro tento nový ovladač, včetně například Cordy, Asphalt 5 HD, Reckless Getaway, Guns'n'Glory, MotoX Mayhem, Happy Vikings a nebo Zenonia. Gametel se tedy bude muset hodně snažit, aby dosáhl na množství, které je již dostupné právě pro výše zmiňovanou Xperii Play. Podle našeho názoru jde ze strany výrobce o zajímavý počin. Představil alternativu k doposud jedinému hernímu telefonu na trhu, a náruživý hráči tedy nemusí kupovat drahý herní telefon, ale stačí jim dokoupit si ke svému stávajícímu přístroji právě tento nový Gamepad.

Gametel gamepad můžete spárovat třeba se Sony Ericssonnem Xperia Arc, Motrolou Razr a TV Philips
Čtěte také - Motorola RAZR znovu ožívá: neuvěřitelně tenká, úžasně vybavená

Gametel Gamepad se začne prodávat na trhu ve Velké Británii, a to ještě před Vánocemi za cenu okolo 50 liber, což je necelých 1500 korun, a podle nás plně odpovídající a ne nějak přemrštěná cena. Pro rekapitulaci ještě jednou zmíníme, že Gametel Gamepadu můžete hrát přes 50 optimalizovaných her, a můžete jej spárovat prakticky se všemi aktuálně prodávanými Androidy, jejichž displej nepřekročí úhlopříčku 4,2 palce.

Zdroje: phonearena.com, pocket-lint.com, pocketgamer.co

Diskuze ke článku
Sasakr
No 1500 je přeci jen dost, cena kolem litru by byla celkem akceptovatelná. Ale myslím, že to má teď Xperia Mini spočítaný nebo bude muset zlevnit. Jo pozor na překlep: "jedninému".
Jerry3423
No fuuj, ještě že mám svou zlatou xperii play. To už bych si rovnou koupil PSPcko a tahal ssebou tak jako tak dvě veci. Jsem zvedavej jak se bude prodávat. Ale jinak.. konkurence musi byt, to je jasny...
Tomík
Když to funguje na novějších Htc,SE,Samsumg,tak se ta cena stejně vyšplhá k těm 9000-8000,kde se nyní pohybuje cena Xperie.Navíc,jak jsem už zjistil,tak Xperia dostává nějaké hry zdarma a já pochybuji,že tenhle to dostane.
Ušetřil jsem za Battlfield 2,Asfalt 6,NFS Shift,Galaxy on fire2,Bejeweled 2,Dead Space.
Navíc tam jsou nějaký hry před instalovaný,takže cca.1000
Juras
Už aby byl u nás k dostání :-) ...teda za nějakou přiměřenou cenu, taky bych to viděl do té tisícovky.
Zkoušel jsem ke své Xperii Neo připojit přes LiveDock gamepad od Logitechu a ten nefunguje jak by měl :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze