GadgetMix: šikovný teploměr pro ženy a nejadaptabilnější boty

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu máme opět něco výhradně pro ženy. Inteligentní tracker Femometer jim umožní pomocí měření bazální teploty získat dokonalý přehled o svém cyklu a kdy je nejvhodnější doba pro otěhotnění. Boty se zabudovanými displeji se pak dokážou proměnit pro každou příležitost, oblečení i náladu.

Zjistěte vhodný čas k otěhotnění

To, že jsou gadgety a elektronické hračky doménou mužů je klišé. Jistě, muži jsou mnohdy i v dospělosti hraví jako malí kluci, ale to, že by ženy nezajímaly, je nesmysl. Není proto divu, že se objevuje stále více elektronických vychytávek, které jsou určeny výhradně po ženy. Po erotické hračce a menstruačním kalíšku spolupracujících se smartphonem, které jsme vám zde již ukázali, pro vás dnes máme Femometer, inteligentní tracker plodnosti, který vzbudil velký ohlas na Indiegogo.

Femometer využívá princip měření bazální teploty, což je nejnižší teplota, které tělo dosahuje těsně po probuzení nebo v brzkých ranních hodinách. U žen je tělesná teplota velmi kolísavá a mění se v průběhu cyklu. V době ovulace prudce klesá, zatímco v druhé luteální fázi opět stoupá. Toho je možné využít k určení období, kdy je žena nejplodnější a je nejvhodnější doba k početí. Jistě, teplotu můžete měřit i obyčejným teploměrem a zapisovat si hodnoty na papír. Femometer však posouvá uživatelský komfort do 21. století.

Femometer

Jedná se o digitální teploměr, který napájí obyčejná knoflíková baterie. Disponuje zabudovaným Bluetooth 4.1, který naměřené hodnoty synchronizuje do telefonu. Aplikace, která je v současnosti k dispozici pro Android a chystá se i pro iOS, je na základě naměřených hodnot schopná sledovat a předpovědět průběh cyklu a upozornit uživatelku na důležité přirozené změny v jejím těle.

Využít ho můžete nejen, když se snažíte otěhotnět, kdy vám vypočítá šestidenní okno pro otěhotnění a následně s ním můžete monitorovat svůj stav v počátečních fázích těhotenství. Stejně tak ho však využijete i v případech, že když otěhotnět nechcete například v kombinaci s jinými typy antikoncepce. Budete s ním totiž znát dny, kdy je vysoké riziko otěhotnění.

Femometer

Femometer můžete mít v pěti barevných provedeních – kromě bílé, růžové, levandulové a sytě růžové, je zde ještě limitovaná edice růžové zlato. Běžnou verzi můžete mít za 39 dolarů (990 Kč), což je o 20 procent méně, než kolik bude činit doporučená maloobchodní cena. Za limitovanou edici pak zaplatíte rovných 50 dolarů (1 270 Kč). Poštovné vyjde na 6 dolarů (150 Kč) a předpokládané datum dodání je březen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 18. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 35 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 54 418 dolarů (27. 11. 2015 11:00)

Tenisky, které si přizpůsobíte náladě i příležitosti

Nechcete nosit stále stejné boty, ale také si nechcete kupovat každý měsíc nový pár? Pak jsou pro vás řešením futuristické adaptabilní tenisky od společnosti ShiftWear, která na ně sbírá prostředky prostřednictvím Indiegogo.

Svršek bot firma vybavila barevnými flexibilními e-paper displeji s HD rozlišením, na které si můžete promítnout libovolný motiv. Podporovány jsou přitom nejen statické obrázky a animace. Fantazii se meze nekladou.

ShiftWear L1 Classic

Výrobce slibuje, že barvy a vzory budou na botách vidět za denního světla stejně, jako byste je viděli na normálních teniskách. Za tmy neuvidíte nic, jako u normálních bot, ale pokud zapnete podsvícení můžete je vidět i ve velice tmavém prostředí.

Statické vzory spotřebovávají díky použité technologii displeje energii pouze při nahrání. O napájení se přitom postarají akumulátory, které vydrží až 30 dní na jedno nabití. K dobíjení se přitom používá kinetická energie generovaná při chůzi.

ShiftWear M1 Classic

Motivy si na tenisky jednoduše nahrajete ze svého smartphonu nebo tabletu připojeného přes Bluetooth. V mobilní aplikaci, která bude k dispozici pro Android, iOS i Windows Phone, si můžete vytvářet své vlastní návrhy, sdílet je s přáteli nebo je prodávat. Bude tak fungovat jako grafický software, sociální síť i tržiště v jednom.

Boty jako takové jsou vodotěsné do pěti metrů a odolnost zvyšují kevlarová vlákna, takže se nemusíte obávat používat je i při nepříznivém počasí. Můžete je dokonce prát i v pračce a nic se jim nestane.

ShiftWear H1 Classic

Na výběr jsou přitom ze tří tvarů bot, nízkých i dvou variant kotníčkových. K dispozici navíc budou v několika barevných provedeních u tkaniček a na lemu podrážky. Výrobce nabízí i limitovanou edici M1 Classic, která umožní nahrát si motiv na celý svršek boty. Maximálně přitom vyrobí pouze 2 000 kusů této edice.

ShiftWear M1 Classic Limited edition

Za nízkou verzi L1 Classic zaplatíte 150 dolarů (3 820 Kč). Varianta M1 Classic stojí 250 dolarů (6 370 Kč) a nejvyšší H1 Classic vyjde na 350 dolarů (8 910 Kč). Ve všech případech ušetříte tak 50 dolarů (1 270 Kč) z doporučené maloobchodní ceny, ale to, co ušetříte, vás bude stát mezinárodní doprava. Limitovaná edice M1 Classic je pak pro skutečné fajnšmekry, které za ní nebudou váhat zaplatit 1 000 dolarů (25 460 Kč) + poštovné. Zatím se však nikdo takový nenašel. Kdy přesně své nové boty dostanete, se nicméně výrobce nezmiňuje.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 23. 12. 2015
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 10 496 dolarů (27. 11. 2015 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
M.
Zajímavý článek. Jen si prosím spravte titulek.

ADAPTACE - NEJADAPTABILNĚJŠÍ BOTY (krkolomné slovíčko) :-)

Pěkný večer.
M.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze