FreeBox: šíříme virus a další skvělé hry zdarma

7

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V dnešním díle nás čeká tuhý souboj virů. Dokážete zmutovat a vše pohltit? Dále se podíváme na graficky oceňovanou věžovku, posbíráme partu podivných stvoření a nakonec se jako zloděj proběhneme po střechách.

Vítám vás u dalšího dílu našeho seriálu o povedených hrách zdarma. Minulý týden jsme si ukázali několik českých her, a pokud jste to prošvihli, tak byste to měli napravit v tomto článku. Dnes si dáme zase trochu širší záběr a podíváme se třeba na rychlou strategii, která je založená na organizaci a přesouvání jednotek. Pak nás čeká ještě jedna lehce strategická hra – ukážeme si novou věžovku, která vyniká hlavně produkční kvalitou. No a nebude taky chybět arkádovka s roztomilými potvorami a jeden skákající zlodějíček na konec.

FreeBox #57 – Biotix, Defenders, Rise of the Stikeez, Amazing Thief

Biotix: Phage Genesis

Jistě si vzpomenete na hru Tentacle Wars, která svým způsobem stojí na podobném principu. A není jediná. Zde hrajete za virus, který postupně mutuje a snaží se porazit ostatní viry. Napadáte buňky a snažíte se vytlačit vše ostatní. Snažíte se stát dominantní predátorem. Funguje to tak, že máte počáteční buňku, ze které útočíte na buňky ostatní. Když je ovládnete, tak se zabarví vaší barvou a hlavně pro vás začnou generovat další viry.

Tímto způsobem postupujete a sílíte. Samozřejmě to samé dělá i váš protivník, takže musíte být rychlejší a přetlačit ho. Zabrat jeho buňky a nepustit ho k sobě. Za vyhrané souboje pak získáváte body, které můžete proměnit v mutaci. Vylepšovat svůj vir můžete v několika kategoriích. Tak třeba zrychlovat přenášení, vylepšovat sílu, zrychlovat reprodukci nebo i posilovat schopnost bránit se před jiným virem.

Stáhnout Biotix: Phage Genesis

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Defenders

Apple tuto hru zařadil ke graficky nejzdařilejším novinkám a já jen musím přitakat. Věžovka Defenders skutečně vypadá k světu. A to je trochu zvláštní, protože většina her v tomto žánru ve 3D nefunguje. Většinou je prostředí nepřehledné a vojáci nevýrazní. Ne však zde. Oceníte také barevnou stylizaci, díky které poznáte každou věžičku. Tím základním je ale stále věžovka, která se neohraje snad nikdy.

Zajímavým zpestřením je sbírání karet. Sbíráte nejen vlastní věže, ale také nepřátele, kteří se proti vám postaví. Na výběr budete mít celkem z dvaceti šesti věží, které se dají vylepšovat až na dvacátou pátou úroveň. Kromě toho nechybí ani kouzla, jako je třeba začáteční bomba, která zraní vše ve svém okolí. Velikou výhodou je rychlost. Nemusíte hrát jednu hru dvacet minut, stačí zapnout zrychlený mód, a pokud to budete stíhat, tak hraní bude hezky odsýpat.

Stáhnout Defenders

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rise of the Stikeez

Za tajemným názvem se skrývá poměrně nevinná zábava. Tato lehce infantilní hříčka staví svou hratelnost na odpalování gumových potvůrek po vzoru Angry Birds. Akorát zde nemáte žádný prak, nýbrž natahujete přímo postavičky. Ty mají jedinečnou schopnost – umí se přisát k povrchu, kterého se dotknou. A tak je hratelnost jasná. Musíte projít úrovní tak, že skáčete odezdi ke zdi, přilepujete se a snažíte se najít co nejvhodnější cestu.

V úrovních na vás čekají u různá bludiště nebo speciální povrchy, od kterých se vaše postavičky mohou třeba odrazit. Vaše snažení bude nakonec hodnoceno hvězdičkami, takže se musíte snažit sbírat zelenou hmotu a ještě u toho nepřekročit počet povolených skoků. Během své cesty budete narážet na další postavičky, které si přidáte do sbírky a můžete za ně následně hrát.

Stáhnout Rise of the Stikeez

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Amazing Thief

Neříkám to úplně často, ale občas se najde hra, která má potenciál se stát dalším Flappy Bird. Tato to asi nebude, ale minimálně hratelností vám ho může připomenout. Zapomeňte na zloděje v názvu, tady jde hlavně o skákání. Konkrétně můžete učinit dvojitý skok. To v praxi (spíše tedy ve hře) vypadá tak, že vyskočíte a ještě ve vzduchu vyskočíte znovu. Dosáhnete tak mnohem výš a dál. A přesně to zde budete potřebovat.

Potřebujete se totiž trefit do bran, které jsou podobné těm ve Flappy Bird. Musíte přistát naprosto hladce, jinak pro vás hraní končí. Není to vůbec snadné, ale rozhodně se to dá zvládnout a po chvilce tréninku jistě dosáhnete i slušných výsledků. O dalších možnostech ani nepřemýšlejte, tato hra je skutečně takto jednoduchá. Běháte, skáčete a porovnáváte skóre s ostatními. Nic víc, nic míň. S těmito ingrediencemi někteří vývojáři dokázali zázraky. A možná vás chytne i Amazing Thief.

Stáhnout Amazing Thief

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jeroyy
Nevíte někdo jak se jmenuje hra (viděl jsem ji na androidu) podobná Biotix jen s rozdílem že hrajete za planetu ve vesmíru a pohlcujete menší planetky?
hodne dobra
Hra bezici na Cry engine je Collectables. Stala by za recenzi
Tak
to pardon mistre :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze