EA vydělala za Q2 2013 na App Store nejvíc ze všech vydavatelů her

Mobilní hry už dávno nestojí u herních distributorů na druhé koleji, mnohdy tvoří v přehledu příjmů zcela zásadní položku, jak nám teď dokazuje společnost EA. Za minulé čtvrtletí utržila v App Store více peněz, než skrze vlastní distribuční službu Origin.

Peter Moore, výkonný ředitel společnosti Electronic Arts (EA), oznámil, že společnost Apple je největším partnerem EA při prodeji her, tržby překonaly i vlastní distribuční službu Origin. Neposkytl sice žádná konkrétní čísla, ale dále uvedl, že EA vydělala přes App Store na mobilních hrách za druhé čtvrtletí 2013 nejvíce ze všech distributorů.

Zmíněny byly i tři hry, které se největší měrou na tržbách podílejí. Jsou to The Simpsons Tapped Out, Real Racing 3 a The Sims Freeplay. Všechny tři hry si můžete stáhnout a hrát zdarma, ovšem můžete si za reálné peníze koupit nějaký in-game obsah, čehož zdá se hráči hojně využívají. Například Real Racing 3 má 2 miliony aktivních hráčů každý den, počet stažení této hry se přehoupl přes 45 milionů.

I když EA neuvedla konkrétní částku, kterou na hrách v App Store vydělala, víme že celkové příjmy z her pro iOS a Android byly za toto čtvrtletí 90 milionů dolarů.

Zdroje: iphoneincanada.ca

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze