Apple iTunes App Store vyplatil vývojářům už 7 miliard dolarů

5

Myslíte si, že být vývojář her a aplikací pro iOS je výnosné povolání? Pokud budete šikovní, můžete si přijít na opravdu pěkné peníze. Celkový profit vývojářů se za dobu existence App Store počítá v miliardách dolarů.

Společně s oznámením finančních výsledků za první fiskální čtvrtletí roku 2013 nám Apple sdělil i zajímavou informaci týkající se iTunes App Store. Od jeho počátku až doposud vyplatil Apple vývojářům 7 miliard dolarů. Jelikož víme, že zisk z prodeje aplikací se dělí 70 % pro vývojáře a 30 % pro Apple, tak je jednoduché si spočítat, že uživatelé zaplatili za hry a aplikace 10 miliard dolarů, z nichž 3 miliardy zůstaly Applu.

Celkový počet aplikací a her v iTunes App Store zanedlouho dosáhne miliónu, aktuálně jich je zhruba 800 tisíc. Dohromady si jich uživatelé stáhli a nainstalovali neuvěřitelných 40 miliard, v prosinci 2012 to bylo rekordních 2 miliardy stažení. Počet uživatelů, kteří mají zřízený účet je přibližně půl miliardy v 155 zemích světa.

Tip: Apple zveřejnil finanční výsledky: rekordní iPhony a miliardové příjmy

Určitě se mnou souhlasíte když napíšu, že o takových ziscích se může Google Play či Windows Phone Store jenom zdát. A co vy, kupujete si hry a aplikace nebo dáváte přednost bezplatným, byť za cenu omezené funkčnosti nebo zobrazení reklamy?

Zdroje: insidemobileapps.com

Diskuze ke článku
Velda
No jo a pak, že PayPal nebo třeba VISA jsou vydřiduši. :-)
rura
Paradny biznis ....klobuk dole...a ze vraj financna kriza ...:-)
Durus
Ja som si na androidu kupovaval aplikacie, ale po tom, ako mi akasi hra jedinym kliknutim brala eura z uctu, uz som tam nic nekupoval. Kym som to zistil, bolo 15 evri fuc. Bolo to neprehladne a zamerane na odrbkavanie neskusenych ludi... Aj som im tam napisal, ze chcem svoje peniaze naspet, odpidali ze moj jazyk nieje podporovany... Potom som uz len vymazal udaje o platobnej karte z mobilu a vybavene. Dufam ze im to stalo za tych 15 eciek....
Pavel
Používám Android a par aplikací jsem si již koupil. Pár her ve slevách a hlavně aplikace pro každodenní použití (gReader, SwiftKey atd.)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze