Doogee T6 vstupuje na český trh: dejte sbohem častému nabíjení

18

Máte už dost každodenního nabíjení svého smartphonu a chtěli byste model, který nabídne opravdu nadprůměrnou výdrž na jedno nabití? Zlákat by vás mohlo nové Doogee T6 s baterií o kapacitě 6 250 mAh. Mimo to se chlubí 5,5palcovým displejem, čtyřjádrovým procesorem, 2GB operační pamětí, podporou LTE a nízkou cenou.

Doogee T6

Na první pohled před sebou máme klasický smartphone bez žádných zásadních výstřelků. Trošku nadstandardně může působit snad jen tloušťka 10,2 milimetrů nebo hmotnost 170 gramů. Obě nadprůměrné hodnoty však můžeme telefonu s klidem odpustit. Ptáte se proč? Za vše totiž může velkorysá kapacita baterie. Tato novinka se totiž chlubí kapacitou 6 250 mAh, což je hodnota u mobilních telefonů doslova nevídaná. Výrobce slibuje na jedno nabití reálnou výdrž až 101 hodin. Lze tedy říci, že i v běžném provozu se dostanete na minimálně třídenní výdrž. Doogee tímto dokazuje, že i dnešní telefony mohou mít solidní výdrž.

Doogee T6

Kladné body novinka získává i za to, že není zaměřena jen na výdrž. Displej má 5,5palcovou úhlopříčku a průměrné HD rozlišení. Pod kapotou se nachází čtyřjádrový procesor MediaTek MT6735 společně se 2 GB operační paměti. Vhod přijde 16GB interní paměť a podpora paměťových karet. Doogee T6 dokáže také pracovat se dvěma SIM kartami, přičemž jedna je typu mini SIM, druhá typu micro SIM.

Prostředí dostal na starost operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop. Hlavní fotoaparát zajistilo Sony a má 8 megapixelů. Softwarově však lze rozlišení přepočítat na 13 megapixelů. Čelní kamerka pak nabízí 2 mnegapixely. Ve výbavě dále oceníte přítomnost GPS a především podpory rychlých dat v sítích LTE. Podpora je téměř úplná, chybí pouze pásmo 900 MHz, což zamrzí uživatele Vodafonu. Pokud využíváte služeb O2 či T-Mobilu, nemusí vám absence zmíněného pásma vůbec vadit.

Aby pozitiv na první pohled nebylo málo, začalo se u nás Doogee T6 prodávat v obchodní síti Czc.cz za velmi přívětivou cenu 4 490 Kč. Rázem se tak z novinky stává velice zajímavá koupě, kdy obdržíte solidně vybavený telefon se skutečně nadprůměrnou výdrží.

Technické parametry Doogee T6

Kompletní specifikace
Konstrukce152 × 74 × 10,2 mm, 228 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6735P, CPU: 4×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor6 250 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:10 hodin
Dostupnostleden 2016, 4 490 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Czc.cz

Diskuze ke článku
Arny2
Na výdrž to vypadá velice dobře. Taky záleží na optimalizaci. Kdyby udělali ten tel s lepšíma specifikacemi, tak to by nebylo špatný
David
takova kapacita baterie by mel standart..
Nick Cave
Kapacita baterie slibuje dlouhou výdrž, jaká bude ale skutečná, noname číňan do specifikací může napsat co chce..
blue.sun
Jen aby to zase nebyly čínské mAh... Jsou sice opticky hezké, ale neodpovídají realitě. Navíc - o výdrži rozhoduje víc věcí, než jen akumulátor a v tom už číňánci dost zaostávají. Jejich součástky nepatří k tomu nejefektivnějšímu.
6735 je velice slabý čipset, bude se trápit se vším.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze