Cortana ve Windows 10 Technical Preview zatím chybí

Ve včera představeném Windows 10 Technical Preview chybí jedna z očekávaných funkcí a to integrace digitální asistentky Cortana, která se poprvé představila ve Windows Phone 8.1. Neznamená to však, že by se ve finální verzi na stolních počítačích nakonec objevit neměla. Microsoft jí však zatím testuje pouze interně.

V konečné verzi Windows 10 bude Cortana plně integrována do vyhledávání. Windows 10 má nové tlačítko pro vyhledávání na hlavním panelu a Cortana se objeví v jeho záhlaví, jakmile se vyhledávání spustí. Stejně jako ve Windows Phone budete moci požádat Cortanu, aby vám připomněla události v kalendáři nebo vyhledávala informace, jak lokálně, tak i na webu.

Cortana ve Windows 10
Takto by podle The Verge měla vypadat Cortana ve Windows 10.

TIP: Windows 10 Technical Preview již volně ke stažení

Podle redaktorů serveru The Verge, kteří měli možnost vidět ranou fázi Cortany pro Windows 10 se nebude jednat o samostatnou aplikaci, ale doplní se jí stávající vyhledávání, které se poprvé objevilo už ve Windows 8. Cortana je stejně jako celá řada dalších novinek v počáteční fáze vývoje a není ještě připravena na uvolnění ani v rámci Technical Preview. V tom ostatně Microsoft zatím uvolnil méně než 10 procent z celkového počtu nových funkcí Windows 10. Dá se tedy očekávat, že Cortana, stejně jako další novinky dorazí v některé z aktualizací v nadcházejících měsících.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze