Windows 10 Consumer Preview se blíží (aktualizováno)

11

Vývoj Windows 10 jde velmi rychle kupředu, nejen že už je prakticky potvrzená přítomnost hlasové asistentky Cortany, ale také z Redmondu unikají nová sestavení tohoto systému a to více než dříve. Sice Microsoft poskytuje různé aktualizace skrz program Windows Insider, ale očividně je více sestavení testováno pouze vnitřně.

Aktualizováno 14. 12. 2014

Windows 10 je nyní v novém sestavením 9901 a číslo jádra je už 10, takže to co bylo očekáváno, se stalo skutečností. Toto sestavení je sice uváděno stále jako Technical Preview, ale za celým názvem je ještě dovětek „for Consumers“, což naznačuje, že se blížíme k novému Consumer Preview, které by mohlo být představeno již 21. ledna příštího roku. V systému je mnoho změn, kromě dalších úprav Cortany je systém celkově vylepšen.

Windows 10 Technical Preview for Consumers

Změny jsou především kosmetické, ale i tak velmi výrazné. Za zmínku stojí třeba vylepšený ovládací panel „Nastavení počítače“, který naznačuje, že ovládací panely, které jsou s námi již od dob Windows 3.0 nechá Microsoft zemřít. Změny se dočkal i průzkumník souborů, který byl podstatně zjednodušen, ale jeho podoba je prozatím jen údajná. Změn je opravdu mnoho, ale ve své podstatě se jedná hlavně o předělání designu stávajících aplikací pro Modern UI.

Původní obsah z 6. 12. 2014

Fakt, že ve Windows 10 bude také hlasová asistentka je již dlouho znám, ale nic není stále oficiálně potvrzené. Nicméně, nově uvolněné video ukazuje hlasovou asistentku v akci. Jak je vidno, tak stolní verze Cortany bude umět všechno, co umí i ta mobilní.

Microsoft nejspíš neintegroval verzi Cortany do aktuálního sestavení z toho důvodu, že není stále finální, ale je stále ve fázi Beta. Redmond na vývoji své asistentky pilně pracuje a ve Windows 10 se objeví až finální verze.

Zdroje: businessinsider.com, thecollectionbook.info, winbeta.org

Diskuze ke článku
Jakub
Není to beta, je to preview a to je rozdíl. Vždyť je tam zatím jen polovina nových ikon, v nastavení prázdné položky a pořád chybí hodně animací. V betě se obvykle testuje funkčnost a stabilita, ale obvykle už obsahuje všechno.
Vladimir Hach
Vladimir Hach
autor myslel spíš, že Cortana je stále v Beta fázi ;)
Saskie
Ale česky neumí, škoda...
radek
na w10 se těším jak v mobilu, tak tabletu i noťasu, už 8.1 je zatím nejlepší systém co tady byl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze