Aplikace M2.C HELP: pomůže v nouzi, lokalizuje přátele

1

M2.C HELP je česká aplikace, která se hodí v situaci, kdy potřebujete od někoho pomoc. O pomoc můžete požádat své přátele nebo dispečink nehodové služby, která dokáže zařídit vše potřebné v případě dopravní nehody. Kromě toho můžete zjišťovat pozici vašich přátel či členů rodiny, na požádání budete vědět, kde se skutečně nachází.

K čemu aplikace slouží?

Aplikace M2.C HELP poskytuje tři základní funkce. První funkcí je "Nehodová služba", kterou si rychle přes dispečink přivoláte pomoc v případě nehody, pomůže vám s vyřešením dopravní nehody a zajistí náhradní vůz. Pomoc je řešena skrze společnost NEHODOVÁ SLUŽBA s.r.o.

M2.C HELP pro iOS

Druhou funkcí je možnost kontaktovat přátele s žádostí o pomoc. Skrze aplikaci jim můžete poslat zprávu, která obsahuje text, vaši polohu a případně i fotografii.

M2.C HELP pro Android

Třetí a dle mého názoru nejužitečnější funkcí je "Jsi v pořádku?". Můžete buď využít předdefinované zprávy, případně napsat svoji vlastní a poslat ji někomu z přátel. Ten velmi jednoduše může odpovědět a důležité je, že odpověď obsahuje jeho GPS polohu. Je to ideální například když chcete zkontrolovat, zdali dítě dorazilo do školy, dotaz lze specifikovat i na konkrétní čas.

M2.C HELP pro Android

Přátele si přidáte pouze na vyžádání

Nemusíte se bát toho, že by si vás kdokoli přidal do svých přátel a mohl se vás dotázat na vaši polohu. Každý uživatel, respektive každá instalace aplikace, má svůj jedinečný kód, který druhá strana musí znát, aby si vás do přátel přidala.

M2.C HELP pro Android

Bez registrace nevyužijete aplikaci naplno

Při prvním spuštění vás aplikace vybídne k přihlášení nebo registraci. Můžete sice pokračovat dále bez přihlášení, ale možnosti aplikace jsou tím omezeny, nemůžete využít funkce "Nehodová služba". Pro běžné použití, kdy chcete sledovat hlavně sledovat pozici vašich přátel či členů rodiny to nevadí, ovšem může se to někdy hodit, kdy už nebude čas na registraci.

M2.C HELP pro iOS

Bez připojení k internetu to nepůjde

Aplikace při spuštění vyžaduje připojení k internetu, bez něj se vůbec nespustí. U tohoto typu aplikace bych ale minimálně očekával, že spuštění umožní a nabídne třeba jen možnost vytočení čísla na policii či záchranku, případně možnost odeslání například SMS s GPS polohou, k čemuž připojení k internetu není potřeba. Ona vlastně možnost kontaktovat z aplikace policii, záchranku či hasiče chybí úplně, bohatě by stačila přítomnost několika tlačítek s příslušnými symboly, které by nabídly vytočení příslušného čísla.

M2.C HELP pro iOS

Závěr

Je aplikace M2.C HELP užitečná? Přes několik nedostatků tvrdím že ano, velmi jednoduše s ní dokážete zjišťovat pozici svých přátel či členů rodiny. Nepotřebujete ji mít spuštěnou na pozadí, tím pádem zbytečně nevyčerpává kapacitu baterie, pozice se vždy zjišťuje až na vyžádání, druhá strana s tím musí souhlasit. Mimo to disponuje ještě funkcí "Nehodová služba", která se může hodit v případě nějaké nehody na silnici.

Stáhnout M2.C HELP

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
85%
Klady
  • Umí zjistit pozici vašich přátel či členů rodiny
  • Zbytečně nevyčerpává baterii
  • Použití aplikace je zdarma
Zápory
  • Potřebuje internetové připojení
  • Nemožnost rychlého přivolání policie, hasičů či záchranky