Angry Birds Space slaví prvních 100 milionů stažení

1

Zlaté časy ve firmě Rovio zdá se ještě ani zdaleka nekončí. Poslední reinkarnace jejich herního hitu Angry Birds s podtitulem Space se totiž v posledních dnech přehoupla přes hranici stovky milionu stažení.

Finské studio Rovio představilo hru Angry Brids Space, nástupce fenomenálních Rio, na konci března tohoto roku. Od té doby se hra rozšířila na mnoho jak mobilních, tak i desktopových platforem včetně Androidu, iOS a nebo také Windows - Angry Birds Space: podrobný přehled všech stažitelných verzí. Jak jistě víte, hra se i nadále zabývá rozepří mezi naštvanými ptáky a zelenými prasátky. Významný rozdíl oproti starším verzím je ale ten, že se v tomto díle tyto dva znepřátelené tábory potkávají ve vesmíru, což neznamená nejen významnou změnu designu prostředí, kde se hra odehrává, ale také i integraci některých fyzikálních zákonů, zejména stavu beztíže a naopak gravitačního pole kolem vesmírných objektů.

Screenshoty ze hry Angry Birds Space

Tip: čtěte také - Angry Birds Space: do nekonečna a dál (recenze hry)

Úspěch hry je jednoznačný, neboť jak Rovio informovalo na svém Twitteru, necelé tři měsíce od uvedení již zaznamenala v součtu všech operačních systémů více než 100 milionů downloadů. Do hodnoty přesahující 1 miliardu stažení, kterou zaznamenala originální verze hry, ale vesmírným ptákům stále ještě zbývá docela dlouhá cesta.

Zdroje: blog.gsmarena.com