Angry Birds Space: podrobný přehled všech stažitelných verzí

Přinášíme podrobný přehled všech možností, pomocí kterých si můžete stáhnout nejnovější verzi Angry Birds s přídomkem Space pravě do vašeho zařízení. Podporováni nejsou zdaleka jen Android a iOS!

Preview - Angry Birds Space: nová zábava s vesmírnými ptáky a gravitací

Finské vývojové herní studio Rovio Mobile podle dřívějších oznámení konečně oficiálně představilo svůj nejnovější, dlouho očekávaný počin s názvem Angry Birds Space. Pro ty, kteří by to náhodou ještě nevěděli připomeneme, že se nejedná úplně tak o novou hru, ale o jedno z dalších pokračování dlouhé ságy celosvětově velice populárního fenoménu Angry Birds, jehož první verze se objevila už v prosinci roku 2009. Od té doby hra sbírá velké úspěchy v podobně milionových cifer počtu stažení. Během let jsme se dočkaly velkého množství různých nových levelů, či speciálních edicí. Úplně nové odnože byly ale jen dvě, a to Angry Birds Seasons a Angry Birds Rio. Jako třetí do této party přichází vesmírní Angry Birds Space.

Takto hra vypadá na chytrém mobilním telefonu

Mobily: Android zdarma, Apple platí

Angry Birds Space si můžete stáhnout ve verzi pro Android z Google Play zcela zdarma, verzi HD určenou hlavně pro tablety pak za 55,30 Kč. Existuje ještě třetí verze určená pro Android OS jménem Angry Birds Space Premium s cenou 18,38 Kč, kde kromě absence obtěžujících reklam najdete i nejspíše ještě pár dalších levelů navíc. Výhodou všech tří variant nových Angry Birds pro Android je, že vývojáři hru optimalizovali i pro starší verze systému, a to počínaje až historickým Androidem 1.6 Donut.

Angry Birds Space v mobilní verzi si můžete stáhnout pro telefony a tablety s Androidem a Apple iOS

Verze pro operační systém Apple iOS jsou dvě, a to bohužel obě placené. První je určena pro telefony iPhone (od modelu 3GS výše), přehrávače iPod Touch (3. a 4. generace) a tablety iPad, a zaplatíte za níasi 20 korun. Na všech musí běžet minimálně iOS verze 4.0. HD varianta hry je určena pouze pro iPady s iOS 4.2 a vyšším, a stojí zhruba 60 Kč.

V přípravě je rovněž verze pro Windows Phone a zřejmě by se měli dočkat také uživatelé Symbianu. Zatímco verze pro mobilní windows je potvrzena, o té pro Symbian zatím oficiálně známo nic není.

Počítače: okna i jablka

Naštvaní ptáci jsou kromě svého hlavního zaměření na mobilní platformy dostupní i pro stolní počítače a notebooky, zkrátka pro dektopové operační systémy. Nejinak tomu je i u právě představených Angry Birds Space. Stáhnout si je můžete hlavně pro suverénně světově nejpoužívanější počítačový operační systém MS Windows . V Roviu se ale rozhodli potěšit i znatelně menší, nicméně stále celkem početnou kominitu majitelů počítačů řady Mac od Applu a představilo i verzi určenou právě pro operační systém Apple Mac OS X. Na linuxové distribuce typu Ubuntu či Debian bohužel vývojáři zapomněli, což lze ale pochopit díky jejich mizivé penetraci a nezvyku uživatelů za programy platit.

Angry Birds Space přilétají i na vaše počítače

A kolik tyto pro počítače upravené varianty nejnovějších Angry Birds Space vlastně stojí? Uživatelé počítačů, notebooků a dalších zařízení s Windows zaplatí v přepočtu asi 140 korun. Majitelé obdobných zařízení se systémem s nakousnutým jablkem ve znaku pak pouze necelých 90 korun. U Windows není přesně uvedeno, od jaké verze vám hra bude fungovat, nicméně pravděpodobně to budou Windows XP a novější. U počítačů Apple si pak hru můžete stáhnout s verzí firmware Mac OS X 10.6.6 a vyšší.

Více informací o fenoménu Angry Birds naleznete na oficiálním webu rovio.com

Oficiální trailer

Zdroje: space.angrybirds.com

Diskuze ke článku
Fanda
Na Nokia Belle asi nic nebude, že? :(
MartinN700
taky bych to rád na Nokii Belle ,ale asi na ní už uplně kašlou :-(
Ropák
Mohli by udělat verzi pro Symbian Belle , telefony na to výkon mají a Rovio by si trochu přisypalo do kasy. Tohle je prostě nechutná ignorace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze