Amazon Appstore globálně: funguje i v ČR?

1

Chvíli to trvalo, ale nakonec se Amazon uštědřil a nyní si kromě obyvatel USA mohou online obchod s aplikacemi užít i lidé z mnoha jiných zemí světa. Nebo ne?

Od března letošního roku mohli američané využívat nový AppStore Amazonu, který podobně jako oficiální Market dovoluje stahovat do vašeho smartphonu s Androidem aplikace placené i volné. Počet stažení sice nepřesahoval omračující čísla, ale vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o území USA to je omluvitelné. Amazon navíc připravuje půdu pro nástup svého ohlášeného tabletu, a tak by dávalo smysl, aby se AppStore připravil pro více, než jen USA.

Najednou se zčistajasta začínají objevovat ohlasy, že AppStore funguje ve světě. Uživatelé z jiných zemí informují, že se mohou dostat do AppStore, stáhnout průvodní aplikaci do telefonu a obchodovat. Přidává se Portugalsko, Švédsko, Rumunsko, Saudská Arábie, Německo, Brazílie a Finsko. Podle všeho to vypadá, že Amazon otevřel obchod celém světu. Proč to ale neudělal s pompou a mediálním boomem, aby přilákal co největší pozornost? Nedostalo se nám ani obyčejné tiskové zprávy a vše vypadalo spíše na omyl, než oficiální spuštění.

Štěstí zákazníků ale netrvalo dlouho. Pokud se totiž podíváte na oficiální stránky, zjistíte, že je AppStore Amazonu k dispozici opět pouze pro území USA. Nevíme přesně, zda se jednalo o chybku systému, nebo to společnost udělala záměrně pro zvíření tiché vody před opravdovým startem. Ať je to jak chce, prozatím se do nového online obchodu nedostaneme. Budeme situaci sledovat a informovat vás hned, jak se něco šustne.

Zdroje: phonearena.com, engadget.com