Amazon možná připravuje vlastní tablet (Aktualizováno)

3

Amazon, který je znám především na poli elektronických knih, připravuje pravděpodobně svůj vlastní tablet. Nového tabletu bychom se měli dočkat v druhé polovině letošního roku. Výrobce je však pochopitelně zatím skoupý na jakékoliv bližší informace ohledně svého připravovaného tabletu.

Aktualizováno 15.5.2011

Objevily se nové informace hovořící o tom, že nový tablet bude mít displej s úhlopříčkou 7" a běžet by měl na platformě Android. Viceprezident Amazonu Jeff Bezos poodhalil okolnosti kolem připravovaného tabletu. Z jeho úst jsme se mohli například dozvědět: " nesnáším termín killer, to je jako když jedno zařízení na trhu zabíjí druhé zařízení ". Amazon klade velké úsilí na co nejmenší energetickou náročnost a zejména na spotřebu energie dotykového displeje. Dotykový displej by měl být tzv. reflexní technologie. Každopádně jsme zvědavi, s čím Amazon vyrukuje. Viceprezident uzavírá rozhovor slovy
" Myslím si, že se bude jednat o fantastický produkt "

Co říkáte na nový tablet, myslíte si že nás Amazon překvapí s opravdovou "peckou" nebo jsou to pouze silácké řeči?

Původní informace - 4.5.2011

populární čtečka elektronických knih Amazon Kindle

Amazon podle serveru DigiTimes připravuje ve spolupráci s tchajwanskou společností Quanta Computer vlastní tablet, který poběží na operační systému Android. Společnost Quanta sdělila, že nový tablet by měl vstoupit do obchodů v druhé polovině letošního roku. Quanta Computer není žádným nováčkem v oblasti elektroniky, je například výrobcem a významným dodavatelem komponent pro společnosti RIM, Apple, Dell nebo Sony. V této chvíli nejsou známy bližší informace ani specifikace tabletu. Dá se však předpokládat úzká provázanost se službami Amazonu, který již má vlastní obchod s aplikacemi i cloud služby. I nadále budeme sledovat dění ohledně nového tabletu, a přineseme vám nejnovější informace.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
martin
novy tablet by mohl byt dobry ,ale mam obavy ze v roce za rok uz bude vyprodany
karel
urcite si ho koupim
gzjmgvjhbgjh,
martine souhlasim s tebou ja si ho budu moct koupit az za rok z soukromich duvodu ,ale myslim ze bude vyprodany

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze