Poradíme jak hledat slevy aplikací a her pro iOS, Android a WP7

11

Nemáte peníze na nákup placených aplikací a her, a přesto byste některé z nich rádi měli legálně ve svém telefonu nainstalované? Máte na aplikace a hry omezený rozpočet a kupujete jen ty, co stojí maximálně dolar? Poradíme vám, jak najít aplikace a hry, které jsou momentálně zdarma nebo zlevněné.

Slevy jsou momentálně slovo, na které slyší skoro každý. Se slevou nemusíte nakupovat jen například oblečení nebo elektroniku, týká se i aplikací a her na AppStore, Android Marketu či MarketPlace.

Proč vývojáři nabízejí své aplikace a hry se slevou či dočasně zdarma?

Když se nad tím zamyslíte, tak důvodů je několik. Chtějí oslovit i ty zákazníky, kteří by si z nějakého důvodu aplikace či hry za plnou cenu nikdy nekoupili, a kteří stále váhají, jestli koupit či nekoupit. Mnoho vývojářů to dělá z důvodu, aby se o něco výše posunuli v žebříčcích nejstahovanějších či nejoblíbenějších her a aplikací. Pokud dají produkt například na týden zdarma, dá se předpokládat, že si ho stáhne velké množství uživatelů, kteří by si ho běžně vůbec nevšimli. Tím se aplikace dostane už například na nějaké viditelné místo v žebříčku her na AppStore či Android Marketu, a i když se posléze opět změní na placenou, je šance, že si ji posléze koupí množství dalších uživatelů, kteří ji v tomto žebříčku později uvidí.

Největší várka slev a aplikací zdarma probíhá vždy v období nějakého svátku, například v průběhu Vánoc, aktuálně už se začínají objevovat "valentýnské" slevy.

Jak hledat slevy?

Můžete samozřejmě ručně každý den, každou hodinu, každou minutu, prohledávat AppStore, Android Market nebo Marketplace a hledat zlevněné aplikace a hry, ale je to zbytečná práce. Jsou aplikace, které toto dělají za vás a vy si jen pohodlně každý den zkontrolujete, zdali mezi zlevněnými aplikacemi a hrami není nějaká, co by se vám zamlouvala. Představíme vám několik takových aplikací pro Android, iOS a Windows Phone 7, které v redakci používáme.

FreeAppADay (iOS)

FreeAppADay je server, který každý den na svých stránkách informuje o jedné hře zdarma pro iOS. Má i svoji mobilní aplikaci, kde můžete vidět pět aplikací / her, které jsou právě prostřednictvím něj dočasně zdarma. Pro vývojáře je lepší, když se na dočasné slevě domluví právě díky tomuto serveru, než když jí zlevní sami. Proč? Dostanou zdarma propagaci své hry na stránkách toho serveru i v její mobilní aplikaci a tím se o slevě dozví nejvíce uživatelů. FreeAppADay je na platformě iOS velmi oblíbený a známý. Nenabídne dočasně zlevněnou kdejakou obyčejnou aplikaci nebo hru, můžete vždy počítat s tím že půjde o nějaký známější a kvalitnější kousek.

Stáhnout FreeAppADay

AppAdvice (iOS)

AppAdvice je dle mého názoru nejpropracovanější aplikace pro sledování zlevněných aplikací. Pohodlně si v ní můžete přepínat mezi aplikacemi, které byly zlevněny o 100 procent (čili jsou zcela zdarma) a mezi těmi, které jsou i po slevě placené. Pokud se nechcete probírat hromadou "balastu", tak vám AppAdvice poradí, které zlevněné aplikace byste neměli minout.

Možnost sledování zlevněných aplikací je však jen drobná část toho, co AppAdvice nabízí. Je to sama o sobě komplexní aplikací pro přehled iOS programů a her, obsahuje novinky, průvodce, seznamy, recenze, statistiky a podobně.

Stáhnout AppAdvice

EA Mobile Daily Deals (iOS, Android)

Společnost EA Mobile má na App Store a Android Marketu desítky skvělých her. Jsou ale docela drahé, proto určitě uvítáte nějakou tu nabízenou slevu, či hru zdarma. Stačí, když se každý den podíváte na stránky dailydeals.eamobile.com. Zástupce s odkazem na tyto stránky si můžete umístit například na plochu telefonu, abyste měli k těmto slevám co nejrychlejší a nejpohodlnější přístup.

App-Free (iOS)

Jednoduchá aplikace, zobrazující seznam nových aplikací a her zdarma. Nejedná se tedy jen o ty, které jsou zlevněné, vidíte zde všechny, co se na AppStore objeví zdarma. Pokud je aplikace / hra dočasně zlevněná, vidíte u položky v seznamu příznak "Price Drop". Po rozkliknutí položky se dostanete na detail.

V nastavení aplikace si můžete vybrat kategorii, ze které vás aplikace zdarma zajímají.

Stáhnout App-Free

AppFree (iOS)

V této aplikaci si ve spodní části obrazovky vybíráte, jestli chcete vidět jen aplikace a hry zdarma, nebo zlevněné. Po každém spuštění si musíte též nejprve vybrat kategorii, která vás zajímá. Vzhledem se aplikace velmi podobá AppStore, v horní části displeje zobrazuje reklamní proužek.

Stáhnout AppFree

Free App Report (iOS)

V přehledném seznamu nabízí seznam zlevněných aplikací a her, které jsou aktuálně zdarma. U každé z nich vidíte její název, ikonku, a původní cenu, po kliknutí na položku se dostanete k detailnímu popisu a screenshotům.

V sekci News najdete občas představení nějaké nové aplikace / hry, či promo kódy pro stažení plných verzí (kdo první kód použije, ten aplikaci získá, ostatní mají smůlu, rychlejší tedy vyhrává).

Aplikace je sama o sobě samozřejmě také zdarma, jen zobrazuje reklamní proužek.

Stáhnout Free App Report

AppShopper (iOS)

V této aplikaci si můžete vyfiltrovat mimo všech aplikací i aplikace jen pro iPad nebo iPhone. Ve filtru nad seznamem si můžete vybírat kategorie, typy slevy (zcela zdarma nebo za peníze), či aplikace nové nebo aktualizované.

Ve spodní liště pod seznamem se lze přepnout mezi populárními či novými aplikacemi, pokud si vybranou aplikaci nebudete chtít stáhnout hned, můžete si ji přidat do "Wish listu", a vrátit se k ní později.

Stáhnout AppShopper

Apps on Sale (Android)

Aplikace umí filtrovat zlevněné programy dle data, skóre a hodnocení, neumí ale filtrovat dle kategorií. V seznamu zobrazí u každého z nich původní cenu, novou cenu a procento slevy. Kliknutí na položku v seznamu vám nezobrazí detail, ale přímo otevře Android Market.

Apps on Sale je zdarma, jen ve spodní části displeje zobrazuje reklamní proužek. Dokáže běžet korektně i na tabletech s respektováním orientace displeje.

Stáhnout Apps on Sale

App Hunter (Android)

App Hunter umí přehledně v seznamu zobrazit zlevněné aplikace a hry. Mimo to má v horní části displeje ještě dalších 5 záložek, kde můžete procházet seznamem nejlepších, nových a aktualizovaných her a aplikací. Na tabletech App Hunter sice spustíte, ovšem běží jen ve vertikálním režimu.

Aplikace je zdarma, a potěší že nezobrazuje žádnou reklamu.

Stáhnout App Hunter

App Discounts (WP7)

Aplikace pro vyhledávání zlevněných programů a her nechybí ani na platformě Windows Phone 7. Vím sice jen o jediné, jmenuje se App Discounts, ale je zpracována naprosto výtečně. Skvěle padne do designu systému Windows Phone 7, základ aplikace tvoří jak jinak než dlaždice. Hlavní obrazovka aplikace vypadá jako pohotovostní obrazovka telefonu, jen s tím rozdílem, že dlaždice jsou vedle sebe tři, a ne dvě. Tyto dlaždice reprezentují kategorie software (Vše, Hry, Hudba atd.), u každé z nich vidíte počet zlevněných aplikací, které se v ní nacházejí. Po zvolení konkrétní dlaždice se vám v seznamu zobrazí zlevněné aplikace, které dané kategorii odpovídají.

Stáhnout App Discounts

Shrnutí

Jak vidíte, možností jak hledat a sledovat zlevněné aplikace či hry je spousta, především pro operační systém iOS. Má cenu mít tyto aplikace nainstalovány všechny, nebo stačí jen jedna? Určitě jich mějte více, protože ze zkušeností mohu říct, že jedna aplikace, byť je sebelepší, nedokáže podchytit všechny aktuální programy a hry, co jsou ve slevě.

Dáváte přednost zlevněným aplikacím a hrám, nebo si je kupujete bez ohledu na to, kolik stojí?

Diskuze ke článku
Donatel
Něco rozumného na Symbian3 by nebylo ?
el_barto
Super článek a nápad...Diky!
MartinN700
jako to vám Elop nařídil,že na Symbian Bell budete povinně ignorovat? to všudete bude dávat ten hloupej iphone
Martin
Dobry den mam Android a nasel jsem jeste Apps on sale 2 je mezi nimi nejaky rozdil? Jinak skvely clanek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze