ZTE představilo vlajkovou loď Star 2: špičková výbava a ovládání hlasem

4

ZTE Star 2 je velmi dobře vybavený smartphone, který se bude snažit zaujmout kromě vyspělého hardwaru také ovládáním hlasem. To však není ledajaké, ZTE vypracovalo ovládání téměř k dokonalosti a zaručuje, že více než 90 % všech povelů provede i ve velmi hlučném prostředí. Nad jeho osudem v tuzemsku však visí otazník.

Nepřehlédněte:

Po funkční stránce ZTE Star 2 nabídne například 5palcový displej s FullHD rozlišením, o jehož ochranu se bude starat odolné sklo Gorilla Glass ve třetí verzi. Výkonnostní složku zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,3 GHz. Procesoru budou sekundovat 2 GB paměti RAM. Uvnitř telefonu samozřejmě nalezneme operační systém Android 4.4 KitKat s vlastní grafickou nadstavbou MiFavor 3.0. Vnitřní paměť nabídne kapacitu 16 GB, nebude ovšem problém rozšířit ji pomocí paměťových karet microSD.

ZTE Star 2

Fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx (f/2.0, 88° záběr) a chybět nebude ani duální přisvětlovací LED dioda. O konektivitu se budou starat kromě základů ve formě Wi-Fi a Bluetooth 4.0 také rychlé datové přenosy LTE (podporovaná pásma výrobce prozatím neohlásil). Baterie nabídne kapacitu 2 300 mAh. Kromě výkonu zaujme novinka i čistým designem a tenkými rámečky okolo displeje, výborná je také tloušťka, která se zastavila na hranici 6,9 milimetrů.

ZTE Star 2

Doposud se ZTE Star 2 nijak neodlišovalo od konkurence, jedna zajímavá funkce však zaujmout dokáže. Onou funkcí máme na mysli hlasové ovládání celého prostředí, a to samozřejmě bez nutnosti připojení k internetu. ZTE k hlasovému ovládání využívá více než 150 patentů a chlubí se také tím, že telefon rozpozná 90 % všech povelů, a to i ve velmi hlučném prostředí. Rychlost rozpoznávání se pohybuje na hranici jedné vteřiny. Dodáme, že hlasové ovládání není pouze softwarová funkce, je totiž implementována přímo do hardwaru samotného.

Hlasovými povely bude možné ovládat prostředí (zavírání/otevírání aplikací), posílat SMS zprávy, volat, případně ovládat hudební přehrávač. Novina se začne prodávat v Číně za zhruba 400 dolarů (2 499 Yuanů), v přepočtu tedy za zhruba 9 200 Kč, 325 euro chcete-li. Jestli se však dostane také za hranice Číny není prozatím vůbec jasné.

Technické parametry ZTE Star 2

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2015, 9 500 Kč

Zdroje: gsmarena.com, androidcommunity.com, businesswire.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
unaven @」@
jak zas rikam,slaba baterie.
MonikaSh
Nevím, nakolik je dobré hlasové ovládání. Občas člověk upustí nějakou tu peprnější poznámku, když zrovna telefon nefunguje podle jeho představ. A pak se bude divit.....

Jinak, pokojné Vánoce vám všem.
mrtvá žížala
pokud se zde zastava nazor ze telefon jako celek zabila baterie, tak co teprv Samsung Galaxy Aplha :o))) 8 jadro a 1860mAh je totalni extrem a ulet nejvetsi v historii. V klidu kdyz lezi mobil v kapse se snad da neco usetrit ruznymi power managementy ale pri aktivnim pouzivani se naplno projevi slaba kapacita, to nejde nic ojebat, o svoje si rekne cpu, display, LTE modul... a uz padame na hubu, par hodin a nazdar. Coz by bylo daleko jine s 4400mAh baterii, jako u THL 4400 apod. Osobe bych uvital telefon funkce jako Z3C a k tomu 4000mAh baterii. Jinak ZTE v evrope je stale velmi cizi pojem, kazdy se rochni na cinskem trhu ale tam jsou daleko lacnejsi vyrobci nez ZTE. Takze nevim kde chce ZTE exelovat s prodeji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze