ZTE použije Google Now Launcher v budoucích telefonech

Kromě odlišného hardwaru používají často výrobci smartphonů s Androidem pro odlišení od ostatních výrobců různé softwarové nadstavby. Nadměrné přizpůsobení sebou nese řadu problémů jako zpožděné aktualizace, nepřehledné menu a stagnující uživatelská rozhraní. ZTE si je toho vědomo a rozhodlo se místo vlastního přizpůsobení používat Google Now Launcher.

ZTE se tak stane prvním výrobcem, který mimo Nexusy a edice Google Play Experience, nabídne u svých smartphonů Google Now Launcher. Počínaje modelem Blade Vec 4G, který bude představen už tento čtvrtek 24. července na tiskové konferenci v Hong Kongu, plánuje výrobce použít tento launcher na všech smartphonech s Androidem 4.4 a výše, které mají povoleny Google Mobile Services a Google Play. ZTE Blade Vec 4G už je přitom v prodeji v Evropě a v Číně, ale verze s Google Now Launcherem bude až ta představená v Hong Kongu.

ZTE Blade Vec 4G

ZTE Blade Vec 4G kromě Androidu 4.4 a Google Now Launcheru nabídne Snapdragon procesor 400 s integrovaným multi-mode modemem 3G/4G, který je navržen pro lepší uživatelský zážitek a podporuje tři režimy – 4G LTE-FDD, 3G UMGS / TD-SCDMA v devíti kmitočtových pásmech. Kromě Blade Vec 4G by přitom měl být ve čtvrtek představen ještě jeden model s LTE.

Krok ZTE jistě přivítá většina uživatelů Androidu a ve výsledku by mohl firmě přinést nové zákazníky. Stále více uživatelů dává přednost čistému Androidu, protože launchery v mnoha případech nabobtnaly do těžkopádného kusu softwaru, jenž dokáže zatopit i skutečně výkonnému hardwaru. To je ostatně trnem v oku i samotnému Googlu, který to nelibě nese nejen kvůli náročnosti, ale i kvůli protahujícím se aktualizacím. To je ostatně i důvod, proč u nových odnoží Androidu – Wear, TV a Auto zakázal výrobcům úpravy systému.

Zdroje: marketwatch.com, engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze