ZTE Grand S III naživo: jen přes vaše bělmo (video)

Přímo na veletrhu MWC 2015 jsme se na stánku ZTE mohli přesvědčit o kvalitě zabezpečení těchto telefonů konkrétně vlajkové lodě Grand S III, která dokáže přečíst biometrii vašeho oka a ochránit s ní vaše data. Je to něco podobného, jako senzor otisku prstů, ale ještě bezpečnější. Pokud se o informace ve vašem telefonu skutečně bojíte, ZTE Grand S III je možná tou pravou volbou.

I vlajkové lodě ZTE se pravidelně aktualizují, předchozí model Grand S II má za sebou již více než rok a bylo na čase jej aktualizovat. ZTE se rozhodlo, že jemná evoluce v podobě rychlejšího procesoru, větší RAM a fotoaparátu s více megapixely příliš nezaujme. Z tohoto důvodu již tak dobré parametry doplňuje o schopnost číst biometrii oka a zabezpečit tím veškerá data v telefonu. O této funkci jsme vás již informovali, navíc jsme si ji ověřili i přímo na stánku ZTE na MWC 2015 v Barceloně.

ZTE Grand S III – první pohled z MWC 2015

Srovnání Grand SII a Grand S III

ZTE Grand S II ZTE Grand S III
rozměry 157 × 77 × 9,1 mm 157 × 77 × 9,8 mm
integrovaná paměť 16 GB 16 GB
RAM 2 GB 3 GB
chipset Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC
procesor 4×2,2 GHz 4×2,5 GHz
grafický akcelerátor Adreno 330 Adreno 330
rozlišení a jemnost displeje 1 920 × 1 080 px (401 ppi) 1 920 × 1 080 px (401 ppi)
velikost displeje 5,5" 5,5"
zadní fotoaparát 13 Mpx 16 Mpx
přední fotoaparát 2 Mpx 8 Mpx
akumulátor Li-Ion (3 300 mAh) Li-Ion (3 100 mAh)

Kompletní srovnání naleznete v naše katalogu.

Vzhled nové vlajkové lodě ZTE není vůbec špatný. Prémiový telefon by sice měl dostat prémiový materiál, ale nutno podotknout, že i plastové zpracování ZTE Grand III je skutečně dobré. Zadní strana je z matného měkkého plastu a při držení zajišťuje pevný a příjemný pocit. Přední strana se příliš změn nedočkala, ostatně rozměry jsou téměř shodné s předchozí generací. Pokud byste u 5,5palcového telefonu čekali extra úzké rámečky pro maximální dosah po displeji, tak vás Grand S III zklame.

Uvnitř telefonu se nachází Android 4.4 KitKat a je škoda, že ZTE do své nové vlajkové lodě již nenasadilo verzi 5.0 Lolipop. Prostředí je od ZTE upraveno, společně s výkonným hardwarem a 3 GB RAM je samozřejmě plynulé, ovšem testovali jsme jej pouze krátce a na telefonu bez nainstalovaných aplikací. V samotném prostředí nesmíme zapomenout i na běžné aplikace, jako je kalendář nebo přehrávač, které si ZTE mírně upravilo. Těšit se můžete také na widgety.

ZTE Grand S III

Na celém telefonu je jednoznačně nejzajímavější čtení biometrie oka. Do telefonu se samozřejmě lze dostat i číselným kódem nebo předvoleným obrazcem. Pokud vás ale klasické odemykání nebaví nebo chcete více, lze si na zamykací obrazovce stáhnout čtečku vašich očí. Čtení očí probíhá skrz přední fotoaparát. Telefon se zaměřuje na žilky ve vašem oku, přesněji v bělmu, které je schopné rozpoznat. Ke správnému načtení je nezbytné dostatečné přiblížení. Promotéři při odemykání navíc i otevírali oči více, než je přirozené. Citlivost senzoru na rozpoznání očí jsme zatím neměli možnost vyzkoušet a nemůžeme ji tedy posoudit. Čtení očí probíhá skrz přední fotoaparát a speciální aplikaci. ZTE ale aplikaci zřejmě dále nezpřístupní a zatím ji nechá pouze pro model Grand S III. Zda dojde i ke klasické recenzi telefonu ZTE Grand III si zatím netroufáme odhadovat, protože telefon je primárně určen pro čínský trh, kde se již prodává. Další země prodeje zatím nebyly specifikovány. Cena činí po přepočtu zhruba 12 000 Kč.

Technické parametry ZTE Grand S III

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 77 × 9,8 mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 12 000 Kč
Diskuze ke článku
Black
K čemu to je?skenovani sítnice. A oni prohlašují ze je tato debilita ještě bezpečnější než senzor otisku. Mě zajímá jak můžu mít svá citlivá data chráněna v android zařízení. Pokud vím tak Google vyvinul android pro sběr osobních údajů a nabízet cílené reklamy. Tak to může mít čtečku ocasu ale stejně tento systém nebude nikdy bezpečni pro uživatele.
mARTIN
Ve specifikacích Grand S II máte chyby, telefon má MSM8974AB (2,3Ghz), a baterie má kapacitu 3100mAh. :)
Cita86 Spoky
Cita86 Spoky
Už se těším, jak budu potkávat někde v podchodech lidi, kteří si budou doslova omrkávat mobil, ve snaze ho v přítmý odemknout. To je zase revoluční řešení. Zlaté otisky prstů. :-)
Petrees
Uz se vidim,jak v noci ve tme pri navratu z hospody, budu ocima odemykat telefon :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze