Zajímavosti z Intelu na MWC 2015: zábava i zachráněné životy

Veletrh MWC 2015 není jen o nových telefonech, tabletech a wearables. Ke slovu se dostávají také společnosti zaměřující se speciálně na hardware. Jedním takovým gigantem je určitě Intel. Ovšem nebojte, nebudeme vás nudit technickými pokroky v oblastech, kterým rozumí jen pár vyvolených. Nyní se podíváme na stánek samotný, nabídl toho totiž mnohem více.

Stánek Intelu byl rozdělen do dvou částí. V té první jste našli nová zařízení využívající nejnovější procesory, mnoho technických věcí ohledně procesorů, zapojení atd. Druhá část stánku byla pro širokou veřejnost mnohem zajímavější, protože na ní Intel prezentoval to, co jeho výrobky skutečně dovedou.

Technická část stánku Intel

První zastávka mohla být u panenky dítěte ležící na speciální podložce. Nejedná se ovšem o vyhřívací podložku pro kojence, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale vybavení do inkubátoru. Samotná podložka je samozřejmě chytrá a dokáže dítě i monitorovat, ale především se snaží, aby si dítě zvyklo na svoji matku. Zařízení totiž není jen o podložce samotné, ale i o druhém senzoru, který si matka položí na svůj hrudník. Senzor monitoruje dýchání i tlukot srdce a přenáší jej do podložky. Dítě se tak cítí stejně, jako kdyby bylo přímo u maminky.

Podložka do inkubátoru a senzor pro matku

Zcela seriózní a užitečnou technologii střídáme přestávkou na pivo. Pomocí aplikace na telefonu si pouze volíme zemi, ze které pivo chceme a najednou se nám ve speciální pípě pivo čepuje. My jsme zvolili Německo, načepoval se nám Pilsner, hrál nám k tom Wágner a pod pípou se objevila německá vlajka.

Zpět k něčemu vážnějšímu, co může zachránit život. Intel prezentoval speciální přilbu na motocykl. Přilba mimo integrovaného LED osvětlení, díky kterému je motorkář lépe vidět, disponuje také senzorem monitorující aktivitu řidiče. Pokud by došlo ke ztrátě pozornosti nebo únavě, přilba na to upozorní. Přilba umí komunikovat i se servisním střediskem a zdravotní pomocí v případě, že už situaci nedokáže zachránit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze