Intel představuje nové procesory Atom x3, x5 a x7

9

Generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich dnes na MWC v Barceloně představil nové procesory řady Atom, a to konkrétně x3, x5 a x7. Určené jsou pro smartphony, tablety a tabletofony, výkonnostně se pak velmi liší. Použití je plánováno od nízkonákladových smartphonů až po špičkové stroje. Nezapomnělo se ani na LTE a bezpečnost.

Intel
Procesor Intel Atom nové generace

Novinky u Intelu na MWC 2015

  • Byla představena nová řada procesorů Intel Atom x3 pro levné chytré telefony, tabletofony a tablety. Uvedení modelů s těmito procesory již přislíbilo dvacet výrobců.
  • Byly představeny řady procesorů Intel Atom x5 a x7 pro standardní a prémiové tablety a zařízení 2v1 s malým displejem.
  • Technologii Intel si k zabezpečení svých osobních zařízení zvolily firmy jako například Deutsche Telekom, LG Electronics, Prestigio a Samsung (včetně nejčerstvěji představených přírůstků Galaxy S6 a S6 Edge).

Produkty mobilní komunikace

Intel představil řadu procesorů Intel Atom x3 (dříve kódově označovaných „SoFIA”). Jde o vůbec první integrovanou komunikační platformu pro cenově dostupné tablety, tabletofony a chytré telefony. SoC kombinuje 64bitový vícejádrový procesor Intel Atom s konektivitou 3G nebo 4G LTE. Nabízí procesor pro aplikace, procesor pro obrazová čidla, grafiku, audio, komponenty pro konektivitu a napájení – to vše v jedné systémové čipové sadě. Tato integrace umožňuje výrobcům zařízení nabízet plně vybavené tablety, tabletofony a chytré telefony za dostupné ceny a tak reagovat na poptávku v rychle rostoucím segmentu základních a levných přístrojů.

Nové procesory Intel Atom

Intel tak nabízí svým zákazníkům velmi rychle výhody své architektury a bezdrátové komunikace, přičemž nabídka zahrnuje i technologický ekosystém Číny. Uvést na trh modely postavené na Intel Atom x3 již přislíbilo více než dvacet výrobců, včetně společností Asus a Jolla.

Intel
Procesor Intel Atom nové generace

Mobilní portfolio, jehož rozsah sahá od vstupního segmentu až po ten nejnáročnější, doplňuje vůbec první 14nm Intel Atom SoC: procesorové řady Intel Atom x5 a x7 (dříve pod kódovým označením „Cherry Trail”) pro tablety a počítače 2v1 nové generace. Řady Intel Atom x5 a x7 nabízejí 64bitovou podporu pro Windows a Android, grafiku Intel Gen 8 a možnost propojení s konektivitou nové generace LTE-A (LTE Advanced). Budou použity v široké škále standardních i prémiových zařízení. Procesory se rovněž mohou pochlubit označením „bezkonfliktní 1,” což znamená, že tyto produkty neobsahují minerály (cín, tantal, wolfram, a nebo zlato), z jejichž prodeje by bylo financováno porušování lidských práv v Demokratické republice Kongo.

Nové procesory Intel Atom

Nabízet zařízení na této platformě se již zavázali někteří klienti Intelu jako například Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo a Toshiba. První zařízení by se měla na trhu objevit v první polovině letošního roku.

Bezpečnost především

Brian Krzanich rovněž znovu zopakoval, že uživatelé Samsung Galaxy S6 a S6 Edge budou mít k dispozici nejnovější antivirové řešení od McAfee VirusScan MobileTM, které bude přímo zabudované do jejich telefonů. Kromě spolupráce se Samsungem na ochraně zařízení Galaxy S6 a S6 Edge podle Krzaniche Intel Security spolupracuje s LG Electronics na ochraně osobních dat. LG Electronics nabídne McAfee Mobile Security od Intel Security v LG Watch Urbane LTE, kde bude tato technologie zajišťovat ochranu před krádeží a majiteli umožní v případě odcizení zařízení lokalizovat, případně vymazat. Uživatelé zařízení od LG na operačním systému Android jsou již McAfee Mobile Security chráněni.

Samsung Galaxy S6 a S6 Edge

A zase to LTE...

Intel rovněž oznámil třetí generaci svého pětimódového LTE Advaced Category 10 modemu. Intel XMM 7360 podporuje agregaci až 3 operátorů a rychlost stahování až 450 Mb/s. Díky své kompaktní velikosti a energetické nenáročnosti může být použit v řadě různých zařízení, od chytrých telefonů a tabletofonů až po tablety a osobní počítače.

Intel XMM 7360

Rovněž rozšiřuje portfolio LTE řešení od Intelu a poskytuje výrobcům zařízení konkurenční výhodu v tom, že mohou rychle uvést na trh LTE zařízení v různých segmentech a regionech. Na MWC společnost demonstrovala pre-5G koncept kombinující LTE s 802.11ad a dosahující za pomoci technologií Intel rychlostí přes 1 Gbps.

Zdroje: intel.eu, arstechnica.com

Diskuze ke článku
Vlasťa
Děkuji mému milovanému Asusu :-)
Xwert Is
Xwert Is
Trocha oftopic neviete kde sa dá pozrieť kedy má ktorá firma tlačovku ? Hľadám Backberry viem že majú v stredu ale kedy to neviem nikde nájsť ...
readytogo
We’ll be live blogging the event, which starts promptly at 8:30 AM Tuesday morning, Barcelona time (UTC+01:00).
bubu
Nevím jak Vám, ale mi to hodně připomíná vodu na mlýn Windows :)
(Vím, použil jsem sprosté slovo)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze