Xiaomi slaví: za rok 2014 prodalo přes 61 milionů smartphonů

3

Rychle rostoucích čínských výrobců spotřební elektroniky je mnoho, ale na výsluní jich už tolik není, ale mezi takové Xiaomi nepatří. Přeci jen, vysoká prodejní čísla jsou to, co by si přál každý výrobce telefonů. Díky dobré strategii Xiaomi agresivně expanduje a nárůst objemů prodejů i zisku i nadále pokračuje.

Xiaomi je jeden z nejrychleji rostoucích výrobců z Číny a není divu. Za málo peněz totiž nabízí hodně muziky a na to slyší většina zákazníků. Xiaomi jde cestou, kde může získat mnoho zákazníků. Už jen 61,12 milionů prodaných smartphonů je velmi vysoké číslo a výdělek zní ještě lépe, 74,3 miliard čínských Juanů, cca 276,1 miliard Kč.

Xiaomi prodeje za rok 2014
Prodáno telefonů: 61,12 miliónů – 227% nárůst, výdělek: 276,1 miliard Kč – 135% nárůst

Oproti minulým rokům je to velký nárůst, v roce 2013 Xiaomi prodalo „pouze“ 18,7 milionů telefonů a v roce 2012 to bylo ještě méně, 7,2 milionů prodaných kusů. Z vydělané částky půjde 1,1 miliardy Juanů (cca 4 miliardy Kč) na rozvoj prodeje v zahraničí, přeci jen, pokud chce výrobce prodat ještě více, tak musí více expandovat. Aktuálně je Xiaomi na prvním místě v Číně a je třetím největším světovým výrobcem mobilních telefonů, což je na firmu založenou před čtyřmi roky nevídaný úspěch. Na domácí půdě dokonce překonalo i Huawei.

Některé z telefonů Xiaomi

Lví podíl na úspěchu má vlajkový model Mi4 nebo povedený tablet MiPad, který byl jedním z prvních přístrojů s procesorem NVIDIA Tegra K1 a nám se v recenzi velmi líbil. Žhavou novinkou je i Xiaomi Redmi 2, které je nástupcem úspěšného Xiaomi Red Rice, novinka má 64bitový procesor a potěší především její cena, která je níže než u většiny konkurence. V letošním roce chce Xiaomi navíc překonat metu 100 milionů prodaných telefonů.

Zdroje: tabtech.de, androidheadlines.com

Diskuze ke článku
Saša
Nádherné výsledky,konečně čínský drak narušil hegemonii nenažraných japonských a evropských výrobců.
Anonym
Xiaomi sledujem rok a pol, pred rokom ma presvedcil a kupil som si skvely telefon Xiaomi Mi2S, uz vtedy mi bolo jasne, ze sa dostane daleko. Preco? Tie zariadenia su super vykonne a nie su ani drahe, maju super premakanu android nadstavbu MIUI, o ktoru sa staraju a kazdy piatok sa nam snazia ju vylepsit novymi funkciami. Proste sa tam necaka 6 mesiacov na aktualizaciu..
Zbyněk Polívka
Zbyněk Polívka
Podle me ma na uspechu nejvetsi podil Redmi 1s, ktery byl sveho casu snad 5. (myslim...) nejprodavanejsi telefon na svete

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze