Prodeje Huawei stouply v roce 2014 o třetinu

10

Vypadá to, že čínský výrobce Huawei má za sebou úspěšný rok. Příjmy z prodeje mobilních telefonů stouply o třetinu na 11,8 miliardy dolarů, stejně tak narostl i počet prodaných telefonů. Při pohledu v širším kontextu však tato čísla zavdávají důvod k obavám.

To ukazuje například i počet prodaných telefonů. Ten sice meziročně stoupl o 40 % na 75 miliónů, ale ještě se nedostal na hodnotu z roku 2012, kdy bylo prodáno 80 miliónů mobilů nesoucí tuto značku.

Jako důvod uvádějí analytici fakt, že Huawei musí zápasit se stále rostoucí domácí konkurencí. V této souvislosti se zmiňuje například firma Xiaomi, které se podařilo meziročně ztrojnásobit počet prodaných telefonů: z 18,7 miliónů v roce 2013 na 60 miliónů v roce 2014.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Xiaomi ma 3x tak lepšie predaje ale na úkor zisku ktory je minimálny oproti Huawei. Každopádne dnes podnikať v mobilnom biznise nie je žiadna prechádzka ružovým sadom. Okrem Applu. Som zvedaví ako dopadne Nokia s Android. Lebo ukazuje sa za koncovemu užívateľu na systéme Android je šuma fuk od akej značky ma mobil. Hlavne že je lacný.
Mot Nevjiem
Mot Nevjiem
Osobně se vůbec nedivím :D Je to jedna z nejkvalitnějších značek co znám a všichni co znám a mají Huawei sou spokojení. Navíc, když si zajedu do Číny tak mam skoro o 1/4 menší cenu... A P7 už mam poměrně dlouho a pořád skoro žádný problém :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze