Xiaomi Mi5 by mohlo dorazit také se systémem Windows 10 Mobile

11

Příchod nové vlajkové lodi od čínského Xiaomi je na spadnutí. Model Mi5 je již oficiálně potvrzený a známá je také jeho výbava. V základu však dorazí dle očekávání se systémem Android. Nyní se však objevily informace, že by mohla rovnou dorazit i varianta se systémem Windows 10 Mobile.

Xiaomi

O Xiaomi Mi5 jsme vás již několikrát informovali. Nejnovější informace nám prozradily nejen dostupnost chystané novinky ve čtyřech barevných provedeních, ale především bylo oznámeno datum představení, které výrobce stanovil na 24. únor 2016. Z výbavy stojí za zmínku přítomnost procesoru Snapdragon 820, 4GB operační paměti, údajně až 128GB úložiště a také čtečky otisků prstů. Operačním systémem bude Android 6.0 Marshmallow společně s nadstavbou MIUI. Dle posledních informací si však přijdou na své i ti, kteří systému od Googlu neholdují.

Xiaomi Mi5 – pravděpodobná podoba

Spekulace pochází přímo z Číny a tvrdí, že by měl model Mi5 oficiálně dorazit jak ve verzi s Androidem, tak ve verzi se systémem Windows 10 Mobile. Šlo by jistě o vítanou možnost volby a současně o nijak velké překvapení. Obě společnosti spolu totiž již spolupracují. Zatímco Microsoft připravil speciální ROM s Windows 10 Mobile pro Xiaomi Mi4, Xiaomi loni představilo tablet MiPad 2, který lze pořídit jak s Androidem, tak s Windows 10. Otazníky by měl vyřešit veletrh MWC 2016, který proběhne koncem tohoto měsíce.

Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile – videopohled

Zdroje: wmpoweruser.com, anzhuo.cn

Diskuze ke článku
jojo
Niekde som.cital, ze kryt ma byt keramicky. Je to tak?
Alfon
Že by konečně něco kloudného s W10? už aby tu byl...
ANO
Ta posledni verze byla na dve veci, protoze stala vic naz originalni a spickova Lumia 930 .... ale tenhle, hlavne teda diky ctecce otisku, by mohl byt fakt zajimavy. Otazka samozrejme je, jaky bude fotak (tak nejak jsem si zvykl to pouzivat misto zrcadlovky:), protoze ten bych opravdu chtel minimalne tak dobry jak je v 930ce. A taky cena ..... samozrejme za cinana 15 litru nedam ........
Petr
Pokud nebude mít naše LTE, tak další telefon k ničemu.......designem i výbavou určitě dobrý telefon, ale bez LTE to bude neprodejný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze