World of Warcraft na iPhone a iPadu? Možná se dočkáme

3

World of Warcraft na displeji iPhone nebo iPadu? Zatím jen pouhý sen, který se však za nějakou dobu může změnit ve skutečnost. Společnost Blizzard Entertainment reálně zvažuje, že tuto populární MMORPG hru portuje na platformu iOS.

Pokud si na App Store dáte vyhledat Blizzard nebo World of Warcraft, aktuálně tam najdete jen aplikaci World of Warcraft Armory Mobile. Není to hra, ale jen přehled dat o vaší postavě v online MMORPG hře World Of Warcraft (zkráceně WOW). Co byste ale říkali tomu, kdybyste si WOW mohli zahrát kdekoli, na obrazovce vašeho telefonu či tabletu? Není to zas až tolik nereálné.

World of Warcraft

Magazín Eurogamager vyzpovídal senior producenta společnosti Blizard Entertainment, kterým je John Lagrave. Ten se mimo jiné zmínil o tom, že se zvažuje portace této populární hry na platformu iOS. Společnost ještě není rozhodnuta, jestli se do této portace pustí a zvažují všechny pro a proti.

World of Warcraft

Pokud by se Blizzard do portace pustil, pak by musel vymyslet nějaký alternativní způsob ovládání. Přece jen je problém vměstnat komplexní ovládání této hry na 3,5 palcový displej, kde se musí vejít tlačítka pro pohyb, 10 - 20 ikon pro kouzla, kamera, chat, klávesnice a podobně. Na novém iPadu s Retina displejem by samozřejmě problém nebyl, optimalizovat hru ale chtějí i pro iPhone a iPad 2. Druhým problémem je operační paměť (RAM). Svět World of Warcraft je hodně rozsáhlý a těžko říct, jestli by mu stačilo omezených 512 MB, kterými iPhony i starší iPady disponují.

Zvládne tohle iPhone a iPad?

Nicméně když se chce, tak všechno jde, na platformě iOS už nějaké MMORPG hry jsou, například Order & Chaos Online od Gameloftu. Pokud to dokázal Gameloft, pak Blizzard to musí dokázat taky, a desetkrát lépe.

Zdroje: eurogamer.net, bgr.com

Diskuze ke článku
Arthas
Tak to bych chtěl teda vidět, kolik to má celkem okolo 30GB? Bez externího ovládání si na iPhonu nic takového určitě nezahrajete, jeho komplexnost se na tak malý display prostě nevejde...
androidak
A pro android ne?! ://

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze