Windows Phone 8.1 Update 2 se dostane i na některé starší modely

15

Když Microsoft minulý měsíc představil dvojicí nových smartphonů Lumia 640 a Lumia 640 XL, přišla spolu s nimi i nová verze systému Windows Phone 8.1 Update 2. Pro všechny uživatele, kteří se těšili na aktualizaci starších modelů, však přišla ledová sprcha, update měl být omezen pouze na tyto dva modely. Microsoft však nyní své stanovisko přehodnotil.

Na čtvrteční tiskové konferenci v Londýně u příležitosti zahájení prodeje Lumie 640 a Lumie 640 XL ve Velké Británii na přímý dotaz zástupci Microsoftu uvedli, že aktualizaci na Windows Phone 8.1 Update 2 dostanou některé další modely včetně Lumie 735 nebo Lumie 830. Nebude se to týkat všech modelů, ale ani všech zemí a mobilních operátorů.

Microsoft Lumia 640 XL
Microsoft Lumia 640 XL dostala Windows Phone 8.1 Update 2 z výroby

Aktualizace je přitom primárně určena pro Spojené státy, kde řeší nové právní předpisy týkající se ochrany proti krádežím mobilních zařízení. Právě pro tyto účely přidal Microsoft ochranu před jednoduchým restováním telefonu do továrního nastavení. Je tedy pravděpodobné, že nová verze bude k dispozici právě ve Spojených státech, ale zástupci firmy nebyli schopni odpovědět zda pouze tam a koho všeho se to bude týkat.

Ostatně pro Microsoft má Update 2 malou prioritu. V tuto chvíle se snaží dokončit aktualizace na Update 1 respektive Lumia Denim a napíná všechny síly na Windows 10, které by se měly objevit v průběhu léta.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Zaujímalo by ma či chystáte recenziu Lumie 640
hokysan
...jednoduchým RESTOVÁNÍM mobilu??
Pietor
Včera vyšla tato aktualizace pro program Preview for Developers.
kubins
Windows Phone 8.1 Update 2 instalováno po vypnutí PfD na Nokia Lumia 625.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze