Windows 9, Win 8.2 a Windows Phone 8.1 GDR: střípky informací

Microsoft má ve svých kancelářích napilno a nyní se na povrch dostávají informace o mnoha nových operačních systémech tohoto giganta. Nejedná se sice o žádné konkrétní kusy informací, ale určitě potěší zjistit, že se na těch velkých a očekávaných aktualizacích stále pracuje.

Během posledních několika týdnů se na povrch dostávají malé informace o operačních systémech Microsoftu. Ty pojednávají o systémech Windows 9, Windows 8.2 a Windows 8.1. Pojďme se tedy podívat, co se o zmíněných systémech ví.

Windows 8.2

Další update pro systém Windows, ať už Windows 8.2, nebo Windows 8.1 Update 2, se blíží ke svému uveřejnění. Údajně by se měla aktualizace dostat na světlo světa během příštího měsíce, ale některé zdroje tvrdí, že se aktualizace vydá až kolem srpna, či září, nebo dokonce až příští rok. Prozatím se proslýchá, že v této verzi Windows bude dostupná nabídka Start, která uživatelům velmi chybí. Velikost tohoto updatu by měla být 3 GB, ale nejedná se o oficiální informaci, tak jí raději berte trošku s odstupem.

Windows 8.2... již brzy

Windows 9

Systém údajně není v tak pokročilém stádiu vývoje jako Windows Phone 8.1, ale údajně Microsoft na novém systému vehementně pracuje, i když není zatím k dispozici žádná funkční verze, která by na nějakém počítači běžela. Nejmenované zdroje tvrdí, že se na Windows 9 pracuje a uvedení na trh bychom se mohli dočkat příští rok. Dle samotného Microsoftu by se v systému měla objevit možnost spouštění aplikací pro Modern UI v oknech a stejně jako ve Windows 8.2 by měla být dostupná nabídka Start. Taktéž má být upraveno prostředí Modern UI, ovšem zatím se netuší jak. Dále bude upraveno jádro, které přijde o část jménem „Win32“ a bude nahrazeno novými frameworky, jmenovitě XAML.

Jak bude vypadat Windows 9? Zatím se neví

Windows Phone GDR

Spojení GDR znamená General Distribution Release, jedná se tedy o verzi určenou pro širokou veřejnost a údajně si jí zatím nechává Microsoft pro sebe a testuje jí. Aktuálně je prý nejnovější GDR update ve verzi 3 a na systému se tak stále pracuje a dolaďuje se.

Windows Phone 8.1 pro veřejnost se blíží

Závěr

Co se tedy konkrétních informací týče, ty si Microsoft zatím dokázal ohlídat, ale takto máme alespoň nástin toho, co Microsoft chystá a kdy se toho můžeme dočkat. Doufáme tedy, že nedojde k žádným velkým prodlevám a systémy se o moc nezpozdí.

Zdroje: wmpoweruser.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Lukáš
Bude ve Win 9 i normální plocha ?
greeny
Já slyšel, že nabídka start má být později až s Windows 9. No tak jako tak mě to nijak netrápí. Nabídku Start už používat skutečně nebudu. Přišel jsem na drtivé výhody obrazovky Start. Je to škoda, že někteří lidi nový Start moc nepochopili. :(
freshly
Ve Windows 9 budou zřejmě interaktivní dlaždice, jak už někde Microsoft ukazoval a to už teprve nebudu mít důvod nahrazovat interaktivní dashboard nabídkou, ani teď v tom nevidím moc výhod, ale někomu se může hodit asi víc.
Smisek
To user
Nejsi ty mceza ze smartmanie?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze