Windows 10 nepomohou. Huawei nechystá mobil s OS od Microsoftu

55

Dosavadním problémem systému Windows Phone je minimum významných výrobců, kteří by telefony se systémem od Microsoftu produkovali. Huawei se této platformy po dvou modelech vzdal a rozhodnutí nehodlá měnit ani s příchodem Windows 10.

Zástupci čínského Huawei jsou poměrně pravidelně dotazováni na situace kolem případných modelů s Windows Phone. Společnost totiž v minulých letech představila modely Ascend W1 a Ascend W2. Zdálo se, že postupně vznikne konkurence pro Lumie, neboť Huawei stabilně patří mezi pětici největších výrobců chytrých telefonů. Po zmíněné dvojice modelů se nicméně Huawei od systému Windows Phone odvrátil.

Řada Ascend W se rozšíření nedočká ani s příchodem Windows 10

První odtajnění Windows 10 pro mobilní telefony, které proběhlo tento měsíc, přineslo teoretickou naději v to, že Huawei přehodnotí svůj dosavadní postoj. Hlavní marketingový ředitel pro mobilní zařízení Huawei, Shao Yang, však uvedl, že Huawei nemá žádné plány na přípravu telefonu s Windows 10. Dle Huawei je hlavní překážkou fakt, že se telefony s Windows Phone neliší a ani nijak výrazně lišit nemohou. Yang poznamenal, že modely Huawei se systémem Android přinášejí některé vlastnosti a funkce, které u konkurence běžné nejsou.

Šance systému Windows 10 však u Huawei nejsou úplně nulové. Společnost nevylučuje vydání tabletu, který by tento systém nabídl. Yang nicméně uvedl, že pokud by na nějaký tablet došlo, šlo by o tzv. Dual-boot model, který by kromě Windows 10 obsahoval také Android v aktuální verzi.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
lolko
Ani nemusia. Kto chce slusne odladeny OS a da teda prednost WP, tak si urcite nekupy nejakeho cinana.
qqwertz
No Huawei není zrovna příkladný s tím, jak vyrábět WP telefony. :)
pepe
qqwertz: Přesně jak říkáš.
gior
Žádná škoda. Windows v huaweii je divná představa.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze