Windows 10 Mobile se údajně dostanou na další modely s Androidem

32

Objevily se zajímavé spekulace, které tvrdí, že Microsoft pracuje na dalších alternativních ROM se svým systémem Windows 10 Mobile, které by přinesl pro více telefonů s Androidem. Hovoří se o modelech od Xiaomi a OnePlus.

Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile

Prozatím je vše v rovině pouhých spekulací, avšak příchod dalších verzí „alternativních ROMek“ s Windows 10 Mobile zcela vyloučit nemůžeme. Už v loňském roce totiž Microsoft připravil alternativní ROM se svým systémem pro Xiaomi Mi4. Tuto variantu jsme také podrobili redakčnímu testu. Nově by se systém Windows 10 Mobile mohl podívat také na nově představené Xiaomi Mi 5. Další na řadě má být smartphone OnePlus 2 a spekuluje se taktéž o ještě nepředstaveném OnePlus 3. Připomeňme, že jeho příchod se očekává na sklonku druhého čtvrtletí letošního roku.

Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile

Pokud by se informace potvrdily, půjde o poměrně kuriózní situaci, kdy Microsoft svůj systém, byť pouze formou alternativní ROM, připraví pro jiné výrobce, zatímco jeho vlastní modely řady Lumia na aktualizaci stále marně čekají.

Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile – videopohled

Zdroje: winbeta.org, windowscentral.com

Diskuze ke článku
lol
a co bych tím jako získal? Že bych měl na OP2 W10mobile? Pochybuji, že se najde někdo kdo si to dá místo luxusního OxygenOS.
Mr. Gates
Windows 10 mobile je skvělý, ať si každý říká co chce.....
oso
Mam lumii 950...po androsamsungu.s4....a naprosto naprostá spokojenost....šlape jako švýcarské hodinky..drojd již nikdy vice!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze