Výzkum: internet v mobilu využívají až 2/3 českých studentů

Až 65% studentů využívá internet v mobilu. Tato fakta přinesl průzkum virtuálního operátora Studentfone. Nejvíce studenti internet v mobilu využívají k vyhledávání informací, surfování po sociálních sítích nebo kontrolování e-mailu. Hlavní problém vidí převážně v jeho vysoké ceně a nedostatečné rychlosti připojení.

Mobilní internet se stal s příchodem chytrých mobilů standartním vybavením téměř každého Čecha a převážně pak mladých lidí a studentů. Potvrdil to průzkum nového virtuálního operátora Studentfone, v němž 68 % vysokoškoláků a 61 % středoškoláků přiznalo, že jsou na internetu denně. Mladí lidé k surfování využívají chytré telefony a tablety. Smartphone vlastní celých 69 % dotázaných vysokoškoláků a 75 % středoškoláků. Rozmáhá se i používání tabletů, které využívá celá jedna čtvrtina středoškoláků, vysokoškoláci potvrdili jejich používání v 18 % případů.

Výzkum odhalil nečekaně velké rozdíly ve využívání mobilního internetu. Zatímco 77 % studentů má internet v mobilu hlavně pro zábavu, studentky uvedly tento důvod pouze v 18 %. Shodují se však v tom, co je na internetu v mobilu nejvíce štve. Obě skupiny potvrdily, že je to jeho vysoká cena, což uvedlo 56 % dotázaných. Dále pak malá rychlost připojení (54 %) a špatná dostupnost internetu.

TIP! Nový virtuál Studentfone nabídne internet za dobití zdarma

Průzkum Studentfonu toho zkoumal ještě více, například využívání sociálních sítí. Kompletní výsledky najdete na zajímavé infografice níže. Ještě připomeneme, že průzkum byl realizován na reprezentativním vzorku 844 respondentů z řad studentů středních a vysokých škol ve věku do 30 let.

Mladí Češi a internet v mobilu

Zdroje: TZ Studentfone

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze