Obrazové hody: vyzkoušeli jsme, jak fotí LG G2

17

Korejské LG vkládá do své vlajkové lodi oprávněné naděje. Je to koneckonců jeden z nejvybavenějších telefonů planety, který navrátí LG mezi smartphonovou elitu. My jsme byli zvědaví na to, jak LG G2 fotí. A výsledek nás velmi mile překvapil.

Jedním z největších taháků ve výbavě nového LG G2 je fotoaparát. Výrobce telefon vybavil 13Mpx snímačem, což je stejná hodnota, jako mají největší konkurenti. Co však ostatní vesměs nemají, je optická stabilizace obrazu, přičemž LG se ji podařilo vměstnat do těla bez nějakého výstupku, jaký má například Nokia Lumia 925. I když ta má větší čip. LG napěchovalo k fotoaparátu i maximum funkcí a scénických režimů, z nichž některé z nich jsou spíše převzaté ze Samsungu, jako například duální záběr. Potěší také schopnost nahrávat FullHD video rychlostí až 60fps.

TIP: podívejte se na naše video s prvními dojmy, nebo si přečtěte preview LG G2

LG G2 a jeho fotoaparát naživo z IFA 2013

Teorie je sice hezká věc, nás ale zajímá praxe. Už dříve se na internetu objevilo množství fotografií z G2 ukazujících, že telefon fotí velmi dobře. My jsme byli zvědaví, zda tomu skutečně tak je a s telefonem jsme vyfotili několik testovacích snímků v hale LG, tedy ve zdaleka ne ideálních podmínkách. Výsledky nás velmi příjemně překvapily a vypadá to, že se G2 vyšvihne rovnou mezi nejlepší fotomobily na trhu. Fotografie mají výbornou ostrost, kresbu, velmi malou úroveň šumu i v nepříliš dobře osvětlených prostorech a vypadá to, že odšumovací mechanismy zvládlo LG na výbornou a úroveň detailů je skutečně dobrá. Svou díl práce určitě dělá také stabilizace obrazu, která právě v těchto podmínkách dává smysl a hodně dopomůže k ostrým snímkům. Místy to LG možná až moc přehání se saturací barev a je vidět, že je vše nastaveno tak, aby fotky byly co možná nejlíbivější.

Naše testovací fotografie z Berlína
Fotili jsme s touto verzí softwaru
Dříve uniklé testovací snímky

Pokud fotografie porovnáme se Sony Xperia Z1, se kterou jsme fotili v podobných podmínkách, vychází LG zatím lépe. Fotografie jsou ostřejší díky stabilizaci obrazu a u Xperie Z1 jsou poměrně mdlé barvy. Na finální srovnání si však budeme muset počkat, až se oba telefony dostanou s finálním softwarem na trh.

LG nás potěšilo také kvalitním záznamem FullHD videa se 60 snímky za vteřinu, které přikládáme níže. YouTube si s takto vysokou snímkovou frekvenci neporadil ideálně a vše je zrychlené, proto přikládáme i odkaz na přímé stažení souboru.

LG G2 - testovací video ve FullHD s 60 fps (45,26 MB, mp4)

LG G2 (testovací video) – 1080p, 60fps, interiér

Diskuze ke článku
Peta
Fotografie jsou vyborne tak dobre fotky jsem vazne necekal
rumik
Fotky paráda a co mě ještě více překvapilo bylo video. Parádní kousek se LG povedl
xxx
Mňa prekvapila výdrž( lepšia než u Note 2). http://mblog.gsmarena.com/lg-g2-battery-tests-are-done-here-are-the-results/

Som zvedavý na Note 3 a Z1.
Lucas
No tak to je pecka.. Asi nejlepsi foto co jsem videl z mobilu zatim o_O Tohle uz musi stacit 99% populace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze