Vyzkoušeli jsme ultimátní pracovní tablet Gigabyte S11M

5

Říkáte si, že všem těm dnešním konvertibilním zařízením něco chybí a mnohdy se jedná o kompromis mezi mobilitou a výbavou? Gigabyte na to šel jinak a na veletrhu Computex ukázal tablet, který zaujme zejména prvotřídní konektorovou výbavou. Nechybí ale ani klávesnice nebo plnohodnotné Windows 8.1.

Gigabyte na veletrhu Computex ukázal tablet, který by mohl uspokojit všechny, kteří potřebují tablet či konvertibilní zařízení bez kompromisů v konektorové výbavě a pro pracovní použití. S11M na rozdíl od konkurence, která konektory většinou přináší až na dokovací klávesnici, případně vůbec, zaujme integrovanými konektory přímo do tabletu. Nabídne plnohodnotné USB, HDMI a nechybí dokonce ani VGA port, který je stále často jedinou možností, jak se připojit k projektoru. Na těle dále najdeme sloty pro microSD a SIM kartu, bohužel jsou ale nekryté a snadno se tak do nich dostanou nečistoty.

Gigabyte zvolil ještě další netradiční řešení pro ultimátní pracovní využití. Po stranách displeje se totiž nachází optický trackpad (vpravo) a levé a pravé tlačítko myši (levý bok). To se hodí obzvláště, pokud v tabletovém režimu používáte aplikaci pro klasickou pracovní plochu Windows, která není uzpůsobená pro pohodlné ovládání dotykem.

Součástí klávesnice je nevkusná pryžová lamela, klávesnice je ale sama o sobě pohodlná

Tablet má jemný FullHD displej s dobrými pozorovacími úhly, jen se hodně leskne a barvy jsou spíše mdlejší. Celková konstrukce je solidní, potěší stojánek v zadní části po vzoru Microsoftu Surface, zde ale nepůsobí tak pevným dojmem. Zadní strana se designově Gigabytu moc nepovedla, určitě by šlo zvolit mnohem čistší řešení. Kvůli procesoru Core i5 si lze všimnou i žebrování pro chlazení, na druhou stranu dostanete vysoký výkon ve srovnání s ARMovým řešením.

Gigabyte S11M

Na téměř plnohodnotný notebook můžete tablet změnit magnetickým připojením klávesnice. Ta je velmi tenká, neobsahuje žádné porty ani baterii, obsahuje ale plnohodnotná tlačítka se standardním mělkým, ale pohodlným stiskem, a také plnohodnotný touchpad. Doslova odpudivě pak působí pryžový kryt spojující klávesnici s jejím konektorem pro připojení tabletu. Žebrovaná guma už je dávno pasé.

Výrobce zatím neoznámil, zda hodlá toto zajímavé konvertibilní zařízení dovážet také do České republiky.

Technické parametry Gigabyte S11M

Kompletní specifikace
Konstrukce304 × 187 × 13,5 mm, 1 000 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 11,6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát5 Mpx
ChipsetIntel Core i5, CPU: 2×1,6 GHz, GPU: Intel HD Graphics 44
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB / 256 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
ok
Máte chybu v tabulce u grafické karty ;) ale jinak pekny tablet/notebook zalezi na ceně :)
Mates
Proč dneska každý někoho kopíruje. Gigabyte kopíruje Microsoftu. Acer kopíruje Apple (iconia A1, iPad mini). Naštěstí většinou ty kopie jsou o dost horší než originály.
joska222
nevypadá to úplně nejhůř, ale počkám si na Asus T200 ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze