Výrobce Gionee má opět nejtenčí telefon, tentokrát s tloušťkou 5,1 mm

6

Není tomu tak dávno, co Gionee uvedlo svůj model Gionee Elife S5.5, který se svými 5,5 milimetry tloušťky byl nejtenčí telefon na světě. Inženýři z Gionee však opět naskočili do parního válce a telefon přejeli ještě jednou, aby dostali nový model, který má tloušťku pouhých 5,15 milimetrů.

Na trhu se sice již pohybují telefony s tloušťkou kolem 5,5milimetrů, ale Gionee atakuje právě tu spodní hranici tohoto čísla. S tloušťkou 5,1 milimetrů si Gionee připsalo další prvenství, co se tenkosti telefonů týče. Ten nese název Gionee Elife S5.1 a vychází z nedávno představeného Gionee Elife S5.5, které mělo tloušťku právě 5,5 milimetrů.

Tip: Gionee Elife S5,5: nejtenčí telefon na světě má v pase 5,5 mm

Snímky Gionee Elife S5.1

Inženýři v Gionee asi nosí velmi upnuté kalhoty a potřebují, aby se jim do těsných kapes vešel telefon, jinak si lze tenkost vysvětlit jenom těžce. Displej má úhlopříčku 4,8 palce a HD rozlišení, s celkovou jemností 306 bodů na palec. Za střední třídu dále hovoří 8Mpx zadní fotoaparát, čipset Snapdragon 400, 1 GB RAM a nerozšířitelných 16 GB paměti. Elife S5.1 běží na Androidu 4.3 Jelly Bean s vlastní nadstavbou Amigo 2.0. Cena není známá, ale telefon bude dostupný během září a to zatím pouze v Číně.

Poznámka: telefon měl mít původně tloušťku 5 milimetrů, ale nejspíše kvůli problémům při navrhování máme nakonec 5,1mm variantu.

Zdroje: phonandroid.com, phonearena.com, product.cnmo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
matoneo
To už je snad nějaký druh anorexie.
Karel Lang
Karel Lang
To podle mne nebude mít ani 3,5 mm Jack, ale 2,5 mm, jaj na to koukám.
mrtvá žížala
pane jo k cemu to je dobre tak ouzkej kram ? budu vice IN nebo COOL ? no spis budu chudej brzo protoze to se zlomi v kapse aj cvaj :o))) vlastne ne nebudu, jen v cine...stejne to beztak ma MediaTekShit...to at si nechaj...
St
Kdyby raději se výrobci snažili o kompaktní rozměry a hlavně o solidní výdrž. K čemu je mi tenký telefon, když ho musím každý den mít na nabíječce....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze