Nový nejtenčí smartphone opět od Gionee. Tloušťka pouze 5 mm

6

Honba za co nejtenčími chytrými telefony neutichá. Právě naopak. Velmi aktivní je v tomto ohledu výrobce Gionee, který aktuální primát drží. Hranici chce však posunout ještě dále, neboť připravuje model s tloušťkou pouhých 5 milimetrů.

Aktuálně se za nejtenčí chytrý telefon na světě považuje Gionee Elife S5.5, jehož tloušťka činí jen 5,5 milimetrů. Pravděpodobně se však již brzy dočkáme ještě tenčího telefonu. Stejný výrobce totiž dle posledních spekulací připravuje model s kódovým označením GN9005, jehož tloušťka by měla být jen 5 milimetrů. Nutno navíc dodat, že zatímco Elife S5.5 mělo vyčnívající fotoaparát, připravovaná novinka už žádný hrb na zadní straně mít nebude. I přes menší tloušťku tak výrobce dokáže začlenit fotoaparát do těla.

TIP! Je tenký jako břitva. Vyzkoušeli jsme nejtenčí smartphone na světě

Gionee GN9005 s tloušťkou 5 milimetrů

Celkové rozměry modelu mají činit 139,8 × 67,4 × 5 milimetrů. Výbava bude spadat do střední třídy. Základ položí 4,8palcový AMOLED displej s HD rozlišením. O výkon se postará čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Prostředí zajistí operační systém Android 4.3 Jelly Bean. Fotoaparát dostal do vínku 8 megapixelů a čelní kamerka se může pochlubit 5 megapixely. Interní paměť nabídne 16 GB prostoru, slot na paměťové karty však již chybí. Na druhou stranu se budete moci spolehnout na LTE.

Baterie v těle telefonu nabízí kapacitu 2 050 mAh, což je s ohledem na velmi malou tloušťkou velmi dobrá kapacita. Prozatím není známo datum představení, ani případná dostupnost.

Zdroje: gsmarena.com, gsmdome.com, shouji.tenaa.com

Diskuze ke článku
LFA
Ne, vážně nevypadá jako iPhone. Prostě ne!
polis
At si vypada jak chce ale at je pouzitelna baterie coz silne pochybuji
milda
Ten trend vyrábět co nejtenčí mobil nechápu. Mobil má pak jednu zásadní vadu - je nachylný na upadnutí na zem. No a baterka většinou taky nestojí za moc.
o
Proc ne nahodou k necemu to uzitecne je , pokrok jde dopredu. Samozrejme tohle ma k pouzitelnemu kazdedenimu telefonu hodne daleko ale o to preci vubec nejde. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze