Android 12 Go slibuje zrychlit levné smartphony až o 30 %

Android 12 Go slibuje zrychlit levné smartphony až o 30 %
Fotografie: Google
  • Systém pro levné telefony přebere mnoho novinek z plnohodnotné verze
  • Těšit se tak lze na rychlejší spouštění aplikací, úsporu energie a důraz na soukromí a bezpečnost

Vedle standardní větve Androidu a jeho větve pro velké displeje nezapomíná Google ani na levné telefony s omezeným výkonem. Pro ty existuje i tzv. edice Go, která se co nejlépe snaží vyrovnat s hardwarovými nedostatky levných přístrojů. V současné době ji využívá asi 200 miliónů smartphonů a Googe oficiálně ohlásil příchod verze číslo 12. Ta by se v prvních telefonech měla objevit už příští rok. A jaké jsou její přednosti?

Android 12 Go edition

V první řadě je to rychlejší spouštění aplikací. Navýšení rychlosti o třetinu znamená, že se v mnoha případech zbavíte otravné úvodní obrazovky. Na druhou stranu se systém bude snažit šetřit energii u těch aplikací, které dlouhodobě nepoužíváte a pošle je do hibernace.

Další změny se týkají uživatelského komfortu. Bude posílena integrace služby Nearby Share a při přepínání mezi spuštěnými aplikacemi dostanete možnost okamžitého překladu, pokud systém detekuje cizí text.

Android 12 Go edition

Poslední velkou oblastí je soukromí a bezpečnost. Podobně jako velký Android i jeho odlehčená verze zjednoduší a zpřehlední systém oprávnění pro aplikace. Pokud některá z nich bude používat kameru nebo mikrofon, pak vám o tom řekne jasný ukazatel ve stavovém řádku. Nově také budete moci s aplikací sdílet jen svou přibližnou polohu, což se hodí například u služeb pro předpověď počasí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze