Vyhledávač Spotlight v OS X 10.10 Yosemite využívá služeb Bingu

2

Pondělí bylo pro Apple fanoušky velkým dnem, a to i přesto, že nebylo představené žádné nové zařízené. Apple totiž ukázal nejenom novou verzi mobilního systému iOS 8, ale také novou verzi desktopového systému OS X 10.10 Yosemite. Ta přinesla kromě množství novinek také vylepšený vyhledávač Spotlight. A právě ten spoléhá na vyhledávač Microsoftu.

Nepřehlédněte:

Apple OS X 10.10 Yosemite
Mac OS X 10.10 Yosemite

Microsoft a Apple. Rivalové od nepaměti. A nebo ne? V pondělí Apple představil novou verzi svého operačního systému pro počítače a notebooky, Mac OS X 10.10 Yosemite, který bude mezi veřejnost oficiálně vypuštěn až „někdy podzim“. I tak ale o něm víme téměř vše podstatné, všechny důležité body jsme si shrnuli v našem podrobném preview.

Vyhledávač Spotlight je nově ještě chytřejší

Změnou prošlo už samotné grafické prostředí, mnohem více se však Apple soustředil na provázanost s iOS zařízení. Mezi mnoha novinkami tak trochu „zapadl“ vylepšený vyhledávač Spotlight, který je pro všechny majitele Mac počítačů notoricky známý svou všestranností. Okno pro vyhledávání se pro větší přehlednost přestěhovalo doprostřed obrazovky, vyhledávat můžete napříč celým systémem (aplikace, dokumenty, kalendář, kontakty, e-mail, zprávy, slovník, kalkulačka – jednoduché početní příklady, předvolby systému, Wikipedia, Mapy, Bing).

A právě onen vyhledávač Bing od Microsoftu poskytuje výsledky pro vyhledávání na internetu Spotlight. Nově je na tom Spotlight stejně, jako hlasová asistentka Siri pro iOS, která také čerpá z informací vyhledávače Bing. A Google? I když je odklon společnosti Apple od Googlu citelný, stále poslouží pro vyhledávání v internetovém prohlížeči Safari. I to se však může změnit.

Zdroje: microsoft-news.com, zdnet.com, macdailynews.com

Diskuze ke článku
parada
i ja sem si jako defaultni search engine nastavil Bing. A jde to
Orion
Bing je neskutečný odpad. Napište tam jakoukoliv složitější frázi v libovolném jazyce a nenajde vůbec nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze