Vivo X1 je nejtenčí smartphone na světě, vyhrál o setiny milimetrů

12

V našich končinách jsme zvyklí jen na několik předních výrobců, kteří jsou zažití již několik let. Poslední dobou k nám pronikají i ti nejlepší z Číny. Jde však jen o hrstku výrobců a například značka Vivo nám mnoho neřekne. Přesto vyrobila nejtenčí chytrý telefon.

Představte si moderní telefon vyšší střední třídy. Nabízí dvoujádrový procesor Cortex-A9 s taktem 1,2 GHz, k ruce mu je 1 GB paměti RAM. Displej se vyšvihl dle aktuálních trendů na 4,7 palce, avšak šetřilo se na rozlišení, které činí 960 x 540 pixelů. Na zadní straně by pak byl 8 megapixelový fotoaparát a ve výbavě nechyběl Android 4.1, 3G Bluetooth a Wi-Fi. Přesně tuto výbavu Vivo X1 má. Takto by mohl aktualitka skončit a žádný větší poprask by nenastal. Jenže výrobci se tuto výbavu podařilo vměstnat do extrémně tenkého těla.

Nejtenčí smartphone na světě - Vivo X1

Tloušťka činí pouhých 6,55 milimetrů, čímž Vivo X1 o jednu desetinu milimetru překonává Oppo Finder. Rozdíl zcela zanedbatelný a v ruce už nepostřehnutelný. Přesto stačí k titulu nejtenčí samrtphonu na světě. Aby toho nebylo málo, Vivo X1 nabídne poměrně silnou baterii s kapacitou 2000 mAh.

Vivo X se na čínském trhu prodává s interní pamětí 16 GB za zhruba 400 dolarů, v přepočtu tedy za necelých osm tisíc korun. Šance, že by se podíval do Evropy, potažmo do České republiky je velmi malá.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Ado
Zadná strana - až podozrivo podobná iPhone 5. Inak nič zaujímavé- rozlíšenie oničom - design oničom -materiály plast - výkon nič moc - hrúbkou s 5" displejmi nemá význam ísť ďalej. Len ďalší zbytočný telefón s androidom.
Rafi
škoda že se nedostane na náš trh :/
Petr
kdo si pamatuje Motorolu razr? Na tu dobu opravdu hodně tenký telefon :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze