Nejtenčí smartphone světa Oppo Finder je v předprodeji

4

OPPO Finder, aktuální držitel světového rekordu za nejtenčí mobilní telefon původem z Číny, právě míří do předprodeje. Přinášíme informace o tom kdy přesně se tak stane, a jaká bude koncová cena na trhu.

OPPO Finder - oficiální fotografie

Tip: přečtěte si také článek - ZTE chystá supertenký Android Athena s 6,2 mm v pase

Finder, telefon od neznámého čínského výrobce OPPO je opravdu extrémně tenký. Rozměrem 6,65 milimetrů překonává dokonce i Motorolu RAZR (7,1 mm) přezdívanou "žiletka" nebo nedávno uvedený model Ascend P1 S (6,68 mm) od konkurenčního domácího výrobce Huawei. Titul krále supertenkých telefonů si však podle informací uniklých o smartphonu s kódovým označením Athena (údajně 6,2 mm) od čínského ZTE příliš dlouho neudrží ani on.

Nejtenčí smartphone na světě... ne na dlouho

Tip! Recenze Motorola RAZR – Americký samuraj

Připomínáme, že i když je Oppo Finder opravdu hodně tenoučký, disponuje všemi funkcemi běžného high-endového smartphonu dnešní doby. Nabídne například 4,3 palcový Super AMOLED Plus displej, dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti, 8 Mpx fotoaparát s duálním LED bleskem a Full HD (1080p) videem, či v neposlední řadě nejnovější verzi operačního systému Android od Googlu - 4.0 Ice Cream Sandwich.

Oficiální promo video

OPPO Finder bude k dispozici v předprodejové nabídce od 24. června na webových stránkách výrobce za cenu 2,498 jüanů, což v přepočtu činí 393 dolarů, tedy cca 8 tisíc českých korun. První kusy by k zákazníkům měly proudit od 1. července.

Zdroje: phonearena.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Jura
Čeho je moc, toho je příliš. Honba za nejtenším mobilem mi příjde bezpředmětná.
Michal S.
Zajímavé je, že kromě trochu vyššího taktu procesoru je to, úplná S2... :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze