Veletrh MWC 2014 se blíží: jaké novinky nás za pár dní čekají?

11

Významný veletrh Mobile World Congress 2013 vypukne již za několik dní. Nastal proto nejvyšší čas si připomenout, na co se letos v Barceloně, kde se výstava opět koná, můžeme těšit. Své novinky představí v podstatě všichni přední světoví výrobci. Například Samsung možná odhalí model Galaxy S5.

Barcelonský veletrh MWC 2014 začíná oficiálně v pondělí 24. února. Nicméně první tiskové konference se dočkáme již tento týden, konkrétně v neděli. S třídenním předstihem se můžete naladit na barcelonskou vlnu a získat tak přehled, co se pravděpodobně chystá. A nezapomeňte, že zítra startujeme náš tradiční barcelonský blog.

Přehled nejdůležitějších tiskových konferencí

(průběžně doplňujeme)

  • Acer - neděle 10:00
  • LG - neděle 13:00
  • Huawei - neděle 15:00
  • Lenovo - neděle 19:00
  • Nokia - pondělí 8:30
  • Sony - pondělí 8:30
  • ZTE - pondělí 10:30
  • HTC - pondělí 15:00
  • Samsung - pondělí 20:00
MWC 2014

Acer

Na svém stánku bude prezentovat své novinky Acer, který sice v našich končinách není příliš známý, avšak to se již brzy díky oficiální distribuci změní. Největší pozornost si jistě vyslouží již nyní představené novinky řady Liquid. Menší Liquid Z4 nabídne 4palcový displej, dvoujádrový procesor, Android 4.2 Jelly Bean a příznivou cenu okolo 3 000 Kč. Vybavenější bude model Liquid E3 se 4,7palcovým HD displejem. V jeho výbavě figuruje čtyřjádrový procesor, 1 GB RAM nebo 13megapixelový fotoaparát.

Acer Liquid E3 a Liquid Z4

Huawei

Čínský Huawei v podstatě vše odstartuje, neboť si lišácky naplánoval tiskovku již na nedělní odpoledne, konkrétně v 15:00. Ze spekulací víme, že se můžeme těšit hned na několik novinek. Nejvíce se hovoří o nástupci stylového Ascendu P6. Připravovaný Ascend P7 totiž vypadá opět velmi dobře a zlepšil se ve všech směrech. Dočkáme se zřejmě i tabletu MediaPad X1. Vyloučena není ani možnost, že se Huawei vytasí s chytrými hodinkami. Ve hře je stále také příchod nového vlajkového modelu Ascend D3.

Huawei Ascend P7

HTC

HTC na veletrhu MWC 2014 chybět nebude. Svůj klíčový model pro letošní rok si však s největší pravděpodobností schová na 25. březen. V Barceloně bychom se tak mohli dočkat nových modelů z nižších tříd. Nabízí se například tabletofon Desire 8. Tisková konference HTC je plánována na pondělí odpoledne od 16:00.

HTC Desire 8

LG

Napilno bude mít také jihokorejské LG. To již většinu trumfů odhalilo. Například jde o třetí generaci telefonů řady Optimus L. Dočkáme se také oficiálního představení zmenšené vlajkové lodi pod názvem G2 mini. Na svém stánku pak LG bude prezentovat i nedávno představený tabletofon G Pro 2.

LG G2 mini

Nokia

Dle uniklých informací se máme těšit na příval novinek také od Nokie. Téměř jistě se dočkáme několika nových Lumií, spekuluje se o Lumii 630 a Lumii 930. Pozadu nemá zůstat ani řada Asha. Rozlousknout by se mělo také tajemství kolem první Nokie s Androidem. Poslední měsíce jsou totiž ve znamení spekulací nad Nokií X, dříve známou pod jménem Normandy. Tisková konference Nokie startuje v pondělí 24. února od 8:30.

Nokia X

Samsung

Ať se nám to líbí nebo ne, dost možná největší pozornost na sebe strhne Samsung. Ten si ku příležitosti barcelonského veletrhu naplánoval svou akci Unpacked s pořadovým číslem 5. Dle dostupných informací by se na této akci měl představit očekávaný model Galaxy S5, o kterém jsme vás již podrobně informovali. Velkou naději na odhalení má i druhá generace chytrých hodinek Galaxy Gear. Svou tiskovou konferenci má Samsung v pondělí od 20:00.

Sony

Neméně sledovaná bude jistě také tisková konference Sony, která začíná v pondělí od 8:30. Ano, ve stejný čas s Nokií. Japonský výrobce by měl představit zbrusu novou vlajkovou loď, kterou můžete znát pod označením Sirius. Finálně by však mělo jít o Xperii Z2, o které jsme již informovali. Barcelona by však v případě Sony měla být o více modelech. Spekuluje se o Xperii G, modelu vyšší střední třídy, a také nové generace tabletu Xperia Tablet Z.

ZTE

Výčet očekávaných novinek zakončíme u čínského ZTE, které do Španělska rovněž nepřijede s prázdnou. Dočkáme se nové vlajkové lodi Grand Memo II a také dalšího telefonu s operačním systémem Firefox. Obě novinky jsou již oficiálně potvrzeny, čeká nás tak jen představení. Kromě harwdaru ZTE zapracovalo také na softwaru. Ve výše zmíněném modelu si premiéru odbude nová nadstavba, na kterou jsme zvědaví. Tisková konference ZTE začíná v pondělí v 10:30.

Diskuze ke článku
Filip Hoang
Filip Hoang
Jsem zvědav, zda se Sony rozpovídá také o nositelném příslušenství, na které nás lákalo už na CES...
Taktéž jsem velmi zvědav, zda se nám opravdu představí také mezinárodní verze Nokia Icon...

Tak tedy, odpočítávání pomalu ale jistě začíná...
Daniel Helekal
Daniel Helekal
takže Lumia 1820 nejspíš opravdu ne? :-/
lada
Na S5 jsem velmi zvědav, ale nejvíc se těším na Nokie a WP 8.1. :)
Sibstr
Tak snad se na mě nebudete zlobit, když Vám to tajemství okolo Nokie s Androidem rozlousknu už teď. Žádná Nokie s Androidem nebude. Maximálně se dočkáme pěkné zelené Nokie Asha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze