V reklamě Microsoftu Cortana přechytračí Siri

10

Debaty o tom, která hlasová asistentka je schopnější, neberou konce. V Microsoftu samozřejmě vědí své, a tak v reklamním spotu postavili svou Cortanu oproti Siri pracující v prostředí iOS. Jak to celé dopadlo, asi není potřeba rozebírat.

Na video se můžete podívat sami a pokud nevládnete angličtinou, pak vězte, že na začátku žádá uživatel telefon, aby mu při zavolání ženy připomněla jejich výročí. Telefon příkaz nejenom rozpozná, ale i ví, jak se manželka jmenuje. V druhém příkaze žádá o připomenutí nákupu květin, až se ocitne poblíž květinářství. Ve třetím jen tak mimochodem říká, že dnes bude skvělá noc, načež mu telefon nabídne dopravní informace pro cestu domů. Konkurenční asistentka nic z toho nezvládne.

Vylepšování hlasových asistentů je bezesporu zajímavá cesta, kudy se může vývoj mobilních přístrojů ubírat, nicméně určitě bychom ocenili, kdyby probíhalo nejenom do hloubky, ale i do šířky. Většina světové populace ostatně nemluví anglicky a Siri ani Cortanu si nemohou plně užít například ani uživatelé České republiky.

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
MS
Microsoft je se svými reklamami trapnej :(
vocilla
ja nevidel ani hednu reklamu
c
myslim ze pohodova, decentna reaklama...
Calebos
Simlpy Fartana. Banda kriplu z Macroshitu uz nevi jak svou neschopnost prodavat ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze