Chcete, aby Cortana uměla česky? Hlasujte

31

Google Now, Siri a Cortana – to je velké trio naslouchacích asistentů, kteří vám dovolí provádět úkony po zadání hlasového povelu. Dá se díky nim přidat událost do kalendáře, zavolat, nebo spustit aplikace. Cortana však podporu českého jazyku nemá, a proto je nyní potřeba hlasovat pro češtinu v oficiálním tématu o Cortaně.

Cortana je hlasový asistent, který po vzoru Google Now a Siri dokáže ulehčit práci s vaším telefonem či tabletem pomocí hlasových pokynů. Můžete tak například spustit aplikaci, poslat hlasovou zprávu, nebo na Googlu vyhledat dotaz bez potřeby ho psát na klávesnici. Jak Google Now, tak i Siri česky umí, jenom Cortana je zatím pozadu, což by se ale mohlo změnit.

Cortana v češtině je zatím hodnocena jako 3. nejlepší nápad

Na oficiálním portálu, kde je možné zasílat podněty k vylepšení nového hlasového asistenta je i téma, které přímo zajímá ty z nás, kteří by chtěli Cortanu v češtině. Překvapivě je návrh na dodělání češtiny do Cortany v současnosti 3. nejvíce podporovaný nápad a s necelými pěti tisíci hlasy jsou šance uspět na velmi dobré cestě.

Hlasujte zde: kliknutím na tlačítko „Vote now“ a zadáním e-mailu můžete přidělit až 3 hlasy

Proto, pokud máte zájem o rozšíření českého jazyka do dalšího softwaru, tak není nic jednoduššího, než pro podporu češtiny hlasovat v oficiálním tématu. Před češtinou je sice turečtina se 17 000 a vietnamština s necelými 20 000 hlasy, ale při poctivém hlasování není nemožné, aby se jim náš rodný jazyk přiblížil. Zároveň jsou na stránce další nápady, které by mohly Cortanu vylepšit, a proto doporučujeme si je projít a hlasovat pro ty, které byste nejvíce uvítali.

Zdroje: cortana.uservoice.com

Diskuze ke článku
ok
asi jsem si nevsimnul, ale od kdy je siri česky? :D
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Sdílejte to kde to jde !!
Vendel
Siri česky není ani v betě iOs 8...
MaraS70
Všichni co mají WP povinně hlasovat ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze