Ultimátní smartphone Sony Yuga se nejspíše bude jmenovat Xperia Z

10

O připravovaném smartphonu Sony Xperia Yuga se toho posledních několik dní napsalo opravdu hodně, nyní však přichází další ždíbky informací, které potěší ještě více. Kromě oficiálního jména, se kterým telefon dorazí na trh, se tak odhaluje několik specifikací navíc.

Tak především, Yuga by měla nést jméno Xperia Z, což se tak nějak očekává po modelech Xperia T či Xperia V. Proč ale zrovna Z, jasné není. Rozměry činí slušných 139 x 71 x 7,9 mm a přístroji by neměly chybět certifikáty IP55 a IP57, značící ochranu proti prachu a vodě.

TIP: Přečtěte si více o modelu Xperia Z.

Pětipalcový displej s FullHD rozlišením podle všeho nabídne technologii OptiContrast, která se dá najít například v televizích Sony. Xperia Z rozhodně nebude prvním smartphonem s touto technologií, podle všeho se jí pyšní už modely Xperia S a Xperia V, jen se nedočkala takové marketingové podpory, jakou by si zasloužila.

OptiContrast technologie především minimalizuje jakékoliv odlesky přidáním dodatečné vrstvy, která pohlcuje okolní světlo a uživateli tak zůstává displej se sytými barvami, kontrastem a dobrým jasem. Je zřejmé, že Sony dává do vývoje Xperie Z hodně úsilí a pokud můžeme věřit prvním recenzím, vyplatí se mu to. Na pořádný verdikt si však ještě musíme počkat, telefon zatím nebyl oficiálně ani představen.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Tomáš
mňa by zaujímalo že čo je to strieborne koliesko na boku xperie :D asi sa odpovede nedočkám :D
mh
Podla mna zamykanie, take je pouzite aj na xperii E.
Velda
A ne spíše Xperia Tablet S místo Xperie S?
IQLogic
Sony dokáže vytvoriť perfektné kúsky, bohužiaľ ich v krátkom čase nedokážu uviesť na trh a prichádzajú s niekoľko mesačným oneskorením a konkurenti už veselo predávajú ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze