Sony Xperia Yuga v první recenzi. Obstála velmi dobře

17

O Sony Xperia Yuga, modelu s kódovým označením C660X, jsme vás informovali již několikrát. Ačkoliv ještě neproběhlo oficiální představení, na světě je první recenze.

Prestižní ruský server mobile-review.com a jeho známý redaktor Eldar Murtazin už totiž měl možnost telefon testovat a připravil obsáhlou recenzi. Vlajková loď japonského výrobce pro rok 2013 si vysloužila kladné hodnocení. Sony konečně dohání konkurenci. Model C660X přináší pětipalcový FullHD displej se čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 Pro o taktu 1,7 GHz, kterému sekunduje grafika Adreno 320 a 2GB RAM. Například test benchmarku Nenamark 2 dopadl na 60 FPS.

Sony Xperia Yuga

Slova chvály se tedy logicky snesla i na již zmíněný displej s technologií BRAVIA. Kombinace úhlopříčky a rozlišení 1920 x 1080 pixelů vytváří jemnost 440 PPI. Zodpovězena je nyní i otázka použitých materiálů. Zadní strana není skleněná, jak se spekulovala, ale plastová. Působí však na pohled jako skleněná.

Podoba prostředí a vybrané benchmarky

Po obvodu telefonu lze nalézt pod krytkami konektory micro USB, 3,5 mm jack a dokonce i micro HDMI. V případě datové výbavy můžeme zmínit, že ani s Androidem 4.1 Sony nevypustilo připojení přes Mass Storage. Využít jej však můžete pouze pro paměťovou kartu. Přístup k interní paměti zajišťuje profil MTP. Podporována je i funkce USB host. To jsme nicméně očekávali, neboť ji mají i současné Xperie.

Celou první recenzi si můžete přečíst v ruštině na serveru mobile-review.com, případně v češtině z Google překladače.

Zdroje: mobile-review.com

Diskuze ke článku
mizzou
uz je aj nacase aby sa zaradili medzi elitu, mobily maju krasne len vzdy im kusok niecoho chybal k spicke, drzim palce
Jirka
No... pokud ji představí na CESu a do měsíce bude v prodeji, tak by to mohla být pecka :)
hanes
Translater se zase předvedl, že nezvládá češtinu, ale rewiew dobré i když sem tomu moc nerozumĕl :)
ms
Tak to se novinka na pristi rok moc nepredvadi, jen o 5-10% lepsi benchmarky nez muj letosni hox+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze