Špičkové čtyřjádro Sony Yuga s FullHD displejem (aktualizováno)

9

Japonská vlajková loď pro rok 2013 na obzoru? Zřejmě ano. Sony se chystá vtrhnout do čtyřjádrové smetánky a do svých potencionálních konkurentů se pustí bez slitování. 5 palcový FullHD displej, moderní procesor nebo 2 GB RAM, to jsou první známé zbraně modelu Yuga.

Aktualizováno 13. 12. 2012

Dnes se na internetu objevily další střípky informací o plánovém špičkovém modelu Xperia Yuga. V podstatě je jisté, že bude celý skleněný. Použito by mělo být odolné sklo Dragontrail. Spekuluje se také o procesoru. Sony by údajně mělo využít Exynos 5440 od Samsungu. O displeji jsme psali již dříve, nyní lze doplnit, že by měl být typu OLED. Fotoaparát by dle posledních informací měl disponovat rozlišením 16 megapixelů, jiné zdroje však tvrdí, že půjde o 12 megapixelový snímač. Kapacita baterie bude velmi slušných 3000 mAh. Hodit by se mohla také zvýšená odolnost proti vodě a prachu.

Původní informace z 8. 11. 2012

Sony doposud ve svém portfoliu nemá jediný čtyřjádrový telefon, spoléhá se na moderní dvoujádrové procesory, který se v podstatě vyrovnávají svým vícejádrovým konkurentům. Na příští rok už ale Sony neodolalo vábení a dočkáme se prvního čtyřjádrového telefonu. Mělo by se jednat o model C6603 Yuga, o kterém jsme vás informovali již dříve.

Ukázka prostředí z připravovaného čtyřjádrového modelu Yuga

Potvrzení dostává obří displej s úhlopříčkou 5 palců a FullHD rozlišením. Možná se dočkáme moderního tenkého displeje s technologií WhiteMagic, o kterém jsme před několika dny psali. Ve výbavě bude figurovat samozřejmě procesor Snapdragon S4 se čtyřmi výpočetními jádry o taktu 1,5 GHz, kterému bude sekundovat 2 GB paměti RAM. Systém zajistí Android 4.1.1 Jelly Bean. Interní paměť známa není, avšak podpora paměťových karet by chybět neměla. Výrobci se zřejmě zalíbila tlačítka přímo na displeji a tak ani Yuga není výjimkou. Fotoaparát dle pořízených fotografií nabídne 12 megapixelů.

Sony Xperia Yuga, název zřejmě není finální, by se mohl představit už za dva měsíce na veletrhu CES 2013 v Las Vegas. Bylo by to přesně rok poté, co jsme spatřili Xperii S.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
whitehand
V případě, že by pro telefon vycházely ROMky jako CM nebo ještě líp MIUI tak to může být skutečně ultimátní telefon, každopádně změna ROM hned po zakoupení nebo alespoň jiný launcher je u Sony bohůžel nutností.

Také se bojím toho, že do telefonu dají malou baterii, taky u Sony již běžná věc.

PS: Procesor se jmenuje Snapdragon S4 Pro, vámi zmiňovaný je jen dvoujádro. Díky
asd
O displeji jsme spali již dříve......:D:D
IQLogic
Nie je dôležité kedy ho predstavia, ale kedy sa dostane na trh ... Sony má v tomto smere čo zlepšovať ... na Xperiu V sa čaká už niekoľko mesiacov :/
JaroB
Ešte doplním info o 128GB pamäť, 3GB RAM a Infrared

Komplet špecifikácie:

5-palcový OLED displej Full HD
Samsung Exynos procesor 5 Quad
3 GB RAM
128GB pamäte
16 megapixelový fotoaparát
Batéria 3000mAh
Prachu / vode odolný
Infračervený senzor

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze