Toshiba ukázala tajemný notebook z kovu. Má 4K displej a USB-C

4

Microsoft na své tiskové konferenci na veletrhu Computex ukázal nový notebook Toshiba z řady Satellite, který má ukázat, jakých strojů se dočkáme na podzim, po uvedení Windows 10. Nový konvertibl ještě nemá ani jméno, nabídne ale elegantní design, hodnotné zpracování a špičkovou výbavu v čele s 4K displejem, USB-C nebo Intel Core i 6. generace.

Microsoft nezahálí a kromě závěrečných dokončovacích prací kolem Windows 10, které oficiálně uvede koncem července, představuje také nová zařízení, na které se můžeme těšit na podzim. Jedním takovým je i nový konvertibl Toshiba Satellite, který však zatím nemá oficiální jméno. Jedná se totiž zatím o preview prototyp, který má uživatele nalákat na technologie, které budou dostupné už za několik měsíců. A má na co.

Kovový konvertibl má elegantní tenký design se svítícím vypínacím tlačítkem na boku a přetáčecí displej, který je samozřejmě dotykový a na 13palcové úhlopříčce disponuje špičkovým 4K rozlišením. Prostředí Windows 10 je tak naprosto jemné, veškerá písma vyhlazená a k tomu se ještě přidávají syté barvy. Nad displejem pak najdeme novou webkameru včetně infračerveného snímaní, která podporuje novou funkci Windows Hello, tedy velmi rychlé přihlášení do Windows 10 za pomoci rozpoznání tváře. My jsme funkci na Computexu také vyzkoušeli.

Windows Hello: přihlášení tváří – představení na Computex 2015

Uvnitř notebooku tepe mobilní procesor Intel Core i šesté generace, která bude uvedena teprve na podzim. Těšit se můžeme také na 8 GB RAM, velké SSD úložiště, dvojici USB portů, HDMI, čtečku karet a také na nový USB-C port, který u svých novinek zařazují do výbavy prakticky všichni větší výrobci elektroniky, jako například Asus.

Toshiba Satellite prototyp na Computexu
USB-C nechybí

Microsoft ani Toshiba zatím neoznámili oficiální název, datum uvedení na trh nebo cenu notebooku. Dříve, než uprostřed podzimu se ho ale určitě nedočkáme.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Čakal by som od nových modelov tenšie rámčeky....
Filip
To jako existuje procesor i6? :D
jirka
To je Intel Core ( skylake) ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze